KOSGEB kredi faiz oranlarında indirim fırsatı! KOSGEB kredi başvuru şartları nedir?

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında faiz ve kar payı oranlarını 175 baz puan indirdiklerini duyurdu. Küçük ve orta ölçekli işletmeler daha uygun faiz oranlı kredi kullanabilecek... Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 3624 sayılı kanunla 20 Nisan 1990 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan bir kamu kuruluşudur. Peki KOSGEB kredi başvuru şartları nedir?

Giriş Tarihi 26 Kasım 2019, 09:29 Güncelleme 26 Kasım 2019, 09:29
KOSGEB kredi faiz oranlarında indirim fırsatı! KOSGEB kredi başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

KOSGEB kredi başvuru şartları girişimciler tarafından sürekli olarak araştırılan konuların başında gelmektedir. KOSGEB kredilerinde yapılan son güncelleme ile birlikte, stratejik ve öncelikli sektörlerde yer alan işletmeler 500 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Öte yandan KOSGEB desteği alarak işletmelerini yeni kurmuş ya da kuracak olan girişimcilere ise 50 bin liraya kadar kredi kullanımlarında destek sunulacak. Peki KOSGEB kredi faiz oranlarında indirim tutarı ve tüm detaylar sayfamızda

KOBi Finansman Destek Programı Devreye Alındı

Basın açıklamasında bulunan KOSGEB Başkanı Uzkurt, kurumun Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Türkiye'de faaliyet gösteren 10 banka ile protokol imzalayarak, KOBİ Finansman Destek Programı'nı devreye aldıklarını ifade etti. Türk ekonomisinde son dönemde başlayan yeniden canlanmanın kredi faiz oranlarındaki düşüşü de beraberinde getirdiğini kaydeden Uzkurt, KOBİ'lerin kredi desteklerine çok daha kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için KOSGEB'in yeni bir destek programı geliştirip uygulamaya koyduğunu söyledi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Kurumun ekonomideki olumlu sinyaller doğrultusunda, KOBİ'lere sunduğu kredilerde uygulanan faiz ve kar payı oranlarını 175 baz puan aşağı yönlü revize edildiğini söyleyen Uzkurt, KOBi Finansman Destek Programı kapsamında hangi işletmelerin ne kadar kredi kullanabileceklerini de açıkladı.

KOSGEB Kredi Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

Söz konusu yeni programı ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni'nde dile getirdiğini ifade eden Uzkurt, "KOSGEB olarak stratejik ve öncelikli sektörlerde yer alan işletmelere 500 bin liraya kadar, KOSGEB desteğiyle işletmesini kurmuş ya da kuracak olan işletmelere ise 50 bin liraya kadar kredi kullanımlarında destek oluyoruz." diyerek kredi desteklerinden yararlanabilecek işletmeleri duyurdu.

KOSGEB'in yeni işletmeler için sunduğu 50 bin liralık kredi kullanımının 10 puanlık kısmını, 500 bin liralık kredi kullanımının ise 12 puanlık faiz ya da kar payı kısmını kurumun karşıladığını kaydeden Uzkurt, işletme kredilerinde vade sayılarının da artacağını müjdeledi. İşletme kredisinde vade sayısı en fazla 18 ay şeklinde verilirken, makine teçhizat kredisinde 36 ay olarak vade kapsamı genişletildiğini açıklayan Uzkurt, ayrıca 50 bin liralık krediye hak kazanıldığında bunun 30 bin lirasının makine teçhizat kredisi kalan 20 bin lirasının ise işletme kredisi olarak kullanıldığını hatırlattı.

KOSGEB Hangi Bankalarla Anlaşmalı Kredi Veriyor?

Kamu kaynağının daha etkin kullanılması için KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında 10 bankayla anlaşıldığını belirten Uzkurt, KOBİ'lerin KGF, Akbank, Denizbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Yapı Kredi Bankası'na başvuru yapabileceğini duyurdu.

KOSGEB NEDİR?

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 3624 sayılı kanunla 20 Nisan 1990 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan bir kamu kuruluşudur.

Kuruluşun amacı girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunup, KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirerek sosyal ve ekonomik kalkınmada ki paylarını arttırmayı hedeflemektedir.

Bu sebepten ötürü Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında 27 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar geri ödemeli krediler vermekteler. Bu desteklerden yararlanmak için ise tek yapmanız gereken şey iyi bir iş planı oluşturup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı altında 60 saatten oluşan bir programa katılıp burayı başarıyla tamamlamanız. Sonrasında ise Bu kredileri ve danışmanlık hizmetlerini almaya hak kazanıyorsunuz.