Gözler orada! Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli ikramiyelerinde ne kadar artış olacak?

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda iki kez emekli ikramiyesi alan milyonlarca emekli vatandaş Ocak zammını beklerken aynı zamanda ikramiyelere zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yılda 2 biner lira ikramiye alan emekliler gözlerini Ocak ayında yapılacak açıklamaya çevirdi. Peki, emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli ikramiyelerinde ne kadar artış olacak?

Giriş Tarihi 04 Kasım 2019, 16:19 Güncelleme 04 Kasım 2019, 16:25
Gözler orada! Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli ikramiyelerinde ne kadar artış olacak?

İÇİNDEKİLER

Emekli ikramiyelerinde ne kadar artış olacak? İki bayram öncesi ikramiye alan yaklaşık 12.5 milyon emekli vatandaş yeni yılda ikramiyeye zam bekliyor. İki yılda 4 biner lira ikramiye alan emekliler yeni yıl öncesinde emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda arama motorlarında merakla araştırılan sorular arasında "Yeni yılda emekli ikramiyesine zam yapılacak mı?" sorusu yer alıyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler yeni yılda ise bayram ikramiyeleri için yeni tutar bekliyor. 2020 programına ikramiye artışının alınmasını isteyen emekliler, tutarın yıllık enflasyon oranında artırılmasını bekliyor. Bu talep hayata geçerse emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar için bayram ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE NE KADAR ARTIŞ OLACAK?

Bu talep hayata geçerse emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar için bayram ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacak. Yeni Ekonomi Programı'nda 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12 olarak açıklandı.

Bu tahmine göre, emekliler için bayram ikramiyesi mevcut bin liralık seviyesinden önümüzdeki yıl bin 120 liraya ulaşabilecek.

Emekliler, önümüzdeki yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 240 lira artışla toplam 2 bin 240 lirayı cebine koyabilecek.

Dul ve yetim olanların ikramiye tutarı da aynı oranda artacak.

Örneğin; ölüm aylığı oranı yüzde 50 olan eşin ikramiyesi 500 liradan 560 liraya, yüzde 25 olan çocuğun ise 250 liradan 280 liraya yükselebilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.