Kasım ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları ekonomide belirleyici bir etken oluyor. Kasım ayının ilk gününde vatandaşların gündeminde yer alan konular arasında Ekim ayı enflasyon oranının açıklanacağı tarih bulunuyor. Şimdilerde vatandaşlar Kasım ayı kira artış oranı ne kadar oldu sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 17:19 Güncelleme 01 Kasım 2019, 17:19
Kasım ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kira ve ev sahibini ilgilendiren Ekim ayı enflasyon oranları, Kasım ayının ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Bu kapsamda kiracı ve ev sahipleri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranlarını beklemeye başladı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen bilgiler...

KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

TÜİK tarafından Ekim ayı enflasyon verileri henüz açıklanmadı. Ekim ayına ilişkin enflasyon verilerinin 4 Kasım tarihinde açıklanması bekleniyor.

EKİM AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADARDI?

Açıklanan oranlara göre kiracılara Ekim ayında yüzde 18,27 lira zam yapılacak. Eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1.34 olmuş ve bir önceki ay yüzde 15.01 olan yıllık enflasyonun baz etkisiyle yüzde 9.64'e düşeceği hesaplanmıştı.

KİRA ARTIŞ HESAPLAMA İŞLEMİ

Mevcut kira bedeli: 1000 lira

Zam oranı: yüzde 17,16

Zam bedeli: 171 lira

Zamlı kira bedeli: 1.171 lira

Konut Kirası: 1.000 Lira

TÜİK TÜFE Şubat 2019 Kira Artış Oranı: % 17,16

Şubat Ayı Kira Artış Oranı Tutarı: 171,60 Lira

Şubat Ayı Kira Artış Oranı Dahil Yeni Zamlı Kira Tutarı: 1.171,60 Lira