Dolar haftayı nasıl kapattı? 1 Kasım dolar ve euro ne kadar oldu? İşte döviz kurlarında son durum

Son dönemlerde global piyasalarda güven yitirmeye devam eden dolarda inişli çıkışlı seyir devam ediyor. Piyasalardaki güncel durumu yakından takip edenler dolar ve euronun ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Dolar kuru, 1 Kasım'a 5,7071 seviyesinde başladı. Haftanın son işlem gününde "Dolar haftayı nasıl kapattı?" sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, 1 Kasım dolar ve euro ne kadar oldu? İşte döviz kurlarında son durum...

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 18:22 Güncelleme 01 Kasım 2019, 18:22
Dolar haftayı nasıl kapattı? 1 Kasım dolar ve euro ne kadar oldu? İşte döviz kurlarında son durum

İÇİNDEKİLER

Dolar ve eurodaki güncel durum, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ekim ayının son işlem gününü 5.72 - 5.73 lira aralığında tamamlayan dolar kuru, 1 Kasım'a 5,7071 seviyesinde başladı. Piyasalardaki son durumu yakından takip eden vatandaşlar 1 Ekim euro ve dolar canlı alış satış fiyatı ne kadar oldu sorusuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor.

1 KASIM EURO VE DOLAR NE KADAR OLDU?

KÜRESEL PİYASALAR FED SONRASI KARIŞIK SEYREDİYOR

ABD Merkez Bankasının (Fed) beklentiler doğrultusunda faiz indirimine devam etmesi sonrası dünya borsalarında karışık bir seyir izleniyor.

ABD'de Fed'in beklentiler doğrultusunda politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1,50-1,75 bandına çekmesi, 3'üncü çeyrek büyümesinin yüzde 1,9 ile beklentileri aşması ve açıklanan şirket bilançolarının tahminlerden iyi gelmesi ile New York borsasında rekorlar kırıldı. S&P 500 endeksi yüzde 0,33 değer kazanarak 3.047 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, Dow Jones endeksi yüzde 0,43 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,33 yükseliş kaydetti.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında faiz oranlarının düşürülmesinin devam eden risklere karşı garanti sağlayacağını belirterek, "Fed, mevcut politika duruşunun muhtemel uygunluğunu sürdüreceğini düşünüyor." ifadesini kullandı. Powell, Brexit ve ticaret konusundaki risklerin devam etmekle birlikte azaldığını kaydederek, enflasyonda ciddi artış tehlikesi görmediklerini ve yüzde 2'ye yükselmesini beklediklerini kaydetti.