İstihdam yardımı nasıl alınır? 900 TL iş arayana ödeme başvurusu alma şartları nedir?

İstihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanların da işgücüne katılımı teşvik ediliyor. İş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 lira ödeniyor. Peki İstihdam yardımına nasıl başvurulur? 900 lira destek başvurusu nasıl yapılır? Bu uygulama ile istihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması teşvik ediliyor. İş görüşmesine gidene ne kadar ödeniyor, çalışmaya başlayan işsiz ne kadar alıyor? İş arayana 888 lira destek parası almak için ne yapmak gerekir? İstihdam yardımıyla işsizler ne kadar para alıyor? İşte İş arayana 900 lira destek ve istihdam desteğinin detayları....

Giriş Tarihi 31 Ekim 2019, 10:01 Güncelleme 31 Ekim 2019, 10:01
İstihdam yardımı nasıl alınır? 900 TL iş arayana ödeme başvurusu alma şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

İşsizlere iş arayanlara müjdeli haberler geliyor. İstihdam seferberliği Başkan Erdoğan tarafından başlatıldı. Bu bağlamda 2.5 milyon kişinin iş sahibi olması planlanıyor. Yılın ilk 7 ayında 900 bin ilave istihdam sağlandı. Sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması da, çeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Ülkemizde sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması çeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Peki iş arayana 900 lira destek ödemesi başvurusu alma şartları nedir?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EN FAZLA 3 KERE ÖDENİYOR

Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş arayan ve iş görüşmesine giden kişilerin karşılaştıkları masraflar karşılanmış oluyor.

YARDIMLARDA ÖNCELİK VERİLİYOR

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 788 lira. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor

ELEMAN BAŞINA AYDA 364 LİRA

Sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işverenlere de Aile Bakanlığı'nca sigorta prim teşviği veriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda düzenli sosyal yardım sağlanan, gelir testi sonucu gelirinin aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu belirlenen, İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin özel işverenlerce istihdam edilmesi halinde, bu vatandaşların işveren primi 1 yıl süreyle karşılanıyor. Teşviğin bir kişi için aylık 364 lira düzeyinde olması planlanıyor..

İSTİHDAM YARDIMININ AYRINTILARI NELERDİR?

Milyonlarca kişinin iş sahibi olmasının hedeflendiği istihdam yardımı iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. İstihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların aktif iş gücüne katılması için hükümet tarafından çeşitli destekler veriliyor

SOSYAL YARDIM ÖNCELİĞİ

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak belirlendi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ: 900 BİN KİŞİYE YENİ İŞ

İstihdamı artırmak için Başkan Erdoğan'ın başlattığı "Burası Türkiye Burada İş Var" seferberliği, istihdam rakamlarına yansıdı. Yılın ilk 7 ayında 900 bin ilave istihdam sağlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı seferberlik istihdam rakamlarına yansıdı. Türkiye İş Kurumu verilerine göre, ocak-temmuz dönemindeki 7 ayda ilave istihdam sayısı 900 bine yaklaştı. İşverene ilave teşvik sağlayan seferberliğin açıklandığı marttan bu yana istihdam sayısı yılbaşına göre üçe katlandı.

82 MİLYONU ETKİLİYOR

İŞKUR'un 82 milyonun hayatına etki eden uygulamalarıyla işgücü piyasasındaki konumunu güçlendirdiğini belirten Bakan Selçuk, "Özel sektörde 1 milyon 240 bin işe yerleştirmeye aracılık edildi. 500 bin kişinin iyi şartlarda istihdam edilmesi için mesleki niteliklerinin gelişmesine katkı sağlandı. Bu yıl özel sektörde işe yerleştirmelerimizin 273 bin 762'si kadınlar, 274 bin 687'si gençler, 149 bin 785'i ise üniversite mezunlarından oluşmaktadır" dedi.