TÜİK Eylül ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2019 Eylül enflasyon beklentisi açıklandı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon oranları için geri sayım devam ediyor. Her ay enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmaktadır. Ekim ayına geldiğimiz şu günlerde Eylül ayı enflasyon oranı merak edilmeye başlandı. Peki, TÜİK Eylül ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2019 Eylül enflasyon beklentisi açıklandı mı? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 18:15 Güncelleme 01 Ekim 2019, 19:46
TÜİK Eylül ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2019 Eylül enflasyon beklentisi açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

TÜİK tarafından enflasyon rakamları ayın ilk haftası içerisinde açıklanmaktadır. Ekim ayına gelmemizle birlikte Eylül ayı enflasyon oranları merakla araştırılmaya başlandı. Bu nedenle Eylül ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak sorusu merakla araştırılan sorular arasında bulunuyor. Peki, Eylül enflasyon beklentisi açıklandı mı? İşte o sorunun yanıtı...

EYLÜL AYI ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı enflasyon oranı 3 Ekim Perşembe günü açıklanacaktır.

EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 Eylül dönemi beklenti anketini açıkladı. Buna göre; 2019 yılı Eylül ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 1,46 iken, bu anket döneminde yüzde 1,49 oldu.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özetinde, "Eylül ayında bir önceki yıldan gelen yüksek baz etkisinin de katkısıyla enflasyonda belirgin bir düşüş kaydedilecektir." denildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, eylül ayında bir önceki yıldan gelen yüksek baz etkisinin de katkısıyla enflasyonda belirgin bir düşüş kaydedileceği belirtildi.

Kurulun 12 Eylül'de gerçekleştirdiği PPK toplantısına ilişkin yayımlanan özette, ağustos ayında yüzde 0,86 arttığı, yıllık enflasyonun 1,64 puan düşerek yüzde 15,01'e gerilediği anımsatıldı.

Enflasyondaki düşüşte büyük ölçüde temel mal ve enerji gruplarının belirleyici olduğu, gıda yıllık enflasyonundaki yavaşlama eğiliminin sürdüğü ifade edilen özette, Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme, emtia fiyatları ve iç talep koşullarının seyrinin çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonundaki düşüşü desteklediği kaydedildi.

Özette, bu görünüm altında, çekirdek göstergelerin eğilimindeki ılımlı seyrin korunduğu bildirildi.

Eylül ayında bir önceki yıldan gelen yüksek baz etkisinin de katkısıyla enflasyonda belirgin bir düşüşün kaydedileceği vurgulanan özette, gıda ve alkolsüz içecekler grubu yıllık enflasyonunun ağustos ayında 0,99 puan düşerek yüzde 17,22'ye gerilediği hatırlatıldı.