İŞKUR aylık 2420 TL destek sunacak! İşte anne projesine nasıl başvurulur? İşte başvuru şartları...

Her yıl milyonlarca vatandaşa iş imkanı sunan İŞKUR yeni bir projeyle çalışamayan annelere destek sunacak. Proje İŞKUR'un 81 İl Müdürlüğü'nde "İşte Anne Birimi" oluşturularak uygulanacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hayata geçirilecek proje hakkında vatandaşlar bilgi edinmek istiyor. Peki, İşte anne projesine nasıl başvurulur? İşte projeye dair detaylar ve aranan şartlar...

Giriş Tarihi 17 Eylül 2019, 19:36 Güncelleme 17 Eylül 2019, 19:36
İŞKUR aylık 2420 TL destek sunacak! İşte anne projesine nasıl başvurulur? İşte başvuru şartları...

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hayata geçirilecek "İşte anne projesi" ile annelere büyük maddi destek sağlanacak. Projeyle 0-15 yaş aralığında çocuğu olan annelere aylık 2420 TL'ye ödeme sağlanacak. İŞKUR'un sağlayacağı bu önemli maddi destek sayesinde anneler 26 gün üzerinden hesaplandığında günlük 80 TL'ye yakın bir destek sunulacak. Projeden yararlanacak kadınların, İş Kulübü bulunan illerde öncelikle İş Kulüpleri'ne katılmaları, İş Kulübü bulunmayan illerde ise iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacak. Peki, İşte anne projesine nasıl başvurulur? İşte proje hakkında bilgiler...

İŞTE ANNE PROJESİ'NE DAİR DETAYLAR

Projeden, sadece 15 yaş dahil olmak üzere 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabilecek. Çocuğun, proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması ise projeden yararlanmak için engel değil. Ayrıca bir istisna daha tanındı ve evlat edinen kadınlar da destekten faydalanabiliyor. Bu şartı yerine getiren kadınlara, İŞKUR tarafından düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim programlarına katılmaları halinde; kursun devam ettiği sürece ödeme yapılıyor.

İŞKUR işbaşı eğitim programlarına start verdi. Bu programlar içerisinde en önemlilerinden biri de, 'Anne projesi' oldu. İŞKUR vasıtasıyla yürütülen 'İşte Anne Projesi' çalışmak isteyen ancak iş bulamayan anneler için büyük fırsatlar sunuyor. Devlet çalışmak isteyen annelere günlük meslek eğitim kurslarında eğitim veriyor. Bu eğitimler sırasında da günlük 80 TL ücret ödeniyor. Aylık ödeme 2400 TL'yi bulurken 3 ayda 7200 TL gibi ciddi bir ödenek ev hanımlarının ceplerine giriyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabiliyor.

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak.

- Desteğe başvurulduğundan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak.

- Desteğe başvurulduğu tarihten önceki son 1 ayda emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak.

- İş ve meslek danışmanlığından faydalanmış olmak.

ÜÇ AYDA 7200 LİRA

Mesleki eğitim kurslarına katılacak kadınlar ise 160 gün kurs görüyor ve kurslar; günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 40 saat. Bir başka ifadeyle 'İşte Anne Projesi' ile 3 aylık işbaşı eğitim programına katılan kadına devlet 7200 lira maaş ödemiş oluyor.