Sigaraya zam mı geldi? Eylül 2019 sigara zammı...

Güncel sigara fiyatları ne kadar oldu sorusu arama motorlarında merakla araştırılan konuların başında bulunuyor. Peki, güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Sigaraya bir kez daha zam yapılacağı iddiası tiryakileri tedirgin etti. İnternet üzerinde dolaşan bir listeye göre 3 Eylül 2019 günü sigara fiyatlarına yüksek miktarda zam geleceği iddia edildi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2019, 17:28 Güncelleme 15 Eylül 2019, 15:11
Sigaraya zam mı geldi? Eylül 2019 sigara zammı...

İÇİNDEKİLER

Sigaraya bir kez daha zam yapılacağı iddiası tiryakileri tedirgin etti. İnternet üzerinde dolaşan bir listeye göre 3 Eylül 2019 günü sigara fiyatlarına yüksek miktarda zam geleceği iddia edildi. Yüz binden fazla takipçisi olan bir Twitter adresi üzerinden yapılan paylaşımda sigara fiyatlarına 5 TL 'lik bir zam geleceği belirtildi. Söz konusu paylaşımda zamlı sigara fiyatlarının 3 Eylül tarihinden sonra yürürlüğe gireceği dile getirildi.

Sosyal medyada sigara fiyatlarına zam iddiaları yalanlanıyor

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında içki ve alkol fiyatlarının zamlı tabloları yayınlanıyor. Söz konusu tabloların ilki geçtiğimiz Salı günü sosyal medyada yayıldı. Buna göre British American Tobacco sigaralarına 5 TL zam geldiği iddia edilmişti. Bu zamma göre bir sigaranın ücreti 20 TL'yi aşıyordu. Sosyal medyada zam haberlerinin dolaştığı gece sigara şirketi bir açıklama yaparak zammı yalanladı.

İşte British American Tobacco'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Bugün bazı sosyal medya hesaplarından British American Tobacco Türkiye ürünlerine zam yapılacağı şeklinde verilen haberler ve sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görseller ile servis edilen, ne amaçla yapıldığını anlayamadığımız bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

PHILIP MORRIS MARKASI ZAMLI SİGARA FİYATLARI

Marlboro Edge (Blue/Sky): 16 TL

Marlboro: 18 TL

Lark: 15 TL

Lark Reserve: 14,50 TL

Chesterfield: 14,50 TL

Chesterfield Mode (Navy/Blue): 14 TL

L&M: 14,50 TL

L&M Mode (Red): 14 TL

British American Tobacco

Kent: 15 TL

Kent D-Range: 15 TL

Kent Swicth: 16 TL

Kent N-Range: 18 TL

Marlboro Touch (Blues/Grey/Aqua/One): 17 TL

Parliament: 18,50 TL

Muratti: 16 TL

Muratti Blu: 15 TL

Samsun: 14 TL

Samsun 216: 14 TL

Maltepe: 14 TL