Dolar son dakika: 29 Ağustos euro ve dolar kuru ne kadar oldu? Dolarda son durum nedir?

Dolarda ABD-Çin ticaret savaşı nedeniyle dalgalanmalar sürüyor. Dünkü işlem gününde 5.80'li seviyelerin altına gerileyen dolar/TL, 29 Ağustos'a yukarı yönlü başladı. Piyasalar yoğunlaşan veri takvimine odaklandı. Dolar endeksi dün 98,2'ye kadar yükselmesinin ardından bugün yatay seyrediyor. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 29 Ağustos güncel döviz kurları...

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 09:13 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 11:50
Dolar son dakika: 29 Ağustos euro ve dolar kuru ne kadar oldu? Dolarda son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

Dolarda son dakika hareketliliği yaşanıyor. Dolar, ilk baştaki dalgalanmanın ardından azalan resesyon endişelerinin piyasaları yatıştırmasıyla güvenli liman yen karşısında kazanımlarını korudu ancak sterlin yatırımcıların zorlu bir Brexit konusunda giderek daha fazla endişelenmeleriyle kayıplarını toparladı. Peki, şu dakikalarda euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 29 Ağustos güncel döviz kurları...

DOLAR
Alış: 5,8280
Satış: 5,8325

EURO
Alış: 6,4596
Satış: 6,4649

Küresel piyasalarda jeopolitik riskler, ticaret müzakerelerine dair belirsizlik ve ABD'de getiri eğrisinin terse dönmesinin yatırımcıların global ekonomik yavaşlamaya dair kaygılarını artırmasıyla yön arayışı sürerken, bugün yoğunlaşan ekonomik veri gündemi takip edilecek.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dün yaptığı açıklamada ABD yetkililerinin Çinli ticaret temsilcilerinin müzakereleri sürdürmek için Washington'a bir ziyaret gerçekleştireceklerini umduklarını belirtti. Mnuchin'in bir zamanlama vermemesi ve daha önce planlanan eylül ayına işaret etmemesi yatırımcı tarafında ticaret müzakerelerine dair belirsizliklerin sürmesine yol açtı. Mnuchin ayrıca, ABD'nin şu an için dolar piyasasına müdahale etmeyi planlamadığını, ancak gelecekteki durumların değişebileceğini söyledi.

Ticaret müzakerelerine dair belirsizlik ve Suriye ile İran kaynaklı jeopolitik risklerin sürdüğü de gözlenirken, bu gelişmeler risk iştahı azalan yatırımcının gelişmiş ülke tahvillerine talebinin devam etmesini beraberinde getirdi. Dün ABD'de uzun ve kısa vadeli tahvil faizleri arasındaki makas açılmaya devam etti. ABD'de 30 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,45'le tarihi düşük seviyelere gerilerken, 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,44 ve 2 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,50 sınırında hareket ediyor.

Gelişmelere karşın, yatırımcıların düşük seviyelerden tepki alımları yapmasıyla dün Dün New York borsasında Dow Jones endeksi yüzde 1, S&P 500 endeksi yüzde 0,65 ve Nasdaq teknoloji endeksi ise yüzde 0,38 değer kazandı. Dolar endeksi dün 98,2'ye kadar yükselmesinin ardından bugün yatay seyrediyor.

Avrupa tarafında dün İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu tatil etme talebini onayladı. Talebin onaylanmasıyla Johnson'un, parlamentonun anlaşmasız Brexit'i önleyecek bir yasa çıkarmasını engellemesi mümkün hale geldi. İtalya'da ise Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet krizini çözmek için yürüttüğü ikinci tur istişarelerin ardından mevcut Başbakan Giuseppe Conte ile görüşme kararı aldı. Mattarella'nın, parlamentoda en çok sandalyesi bulunan 5 Yıldız Hareketi ile Demokrat Parti'nin başbakan olarak devam etmesinde mutabık kaldığı Giuseppe Conte'yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Söz konusu gelişmelerle dün Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,34 ve Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,25 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,35 yükseldi. Düşüşünü 4'üncü güne taşıyan avro/dolar paritesi ise 1,10'un üzerinde hareket ediyor.

Asya tarafında pay piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,06 değer kazandı, Japonya'da Nikkei 225 endeksi ise yüzde 0,05 geriledi.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,13 değer kaybıyla 95.908,35 puandan tamamladı. Dolar/TL ise 5,82 seviyelerindeki yatay hareketine devam ediyor.

Analistler, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ve Boris Johnson ile Suriye'de yaşanan son gelişmelere dair telefon görüşmesi gerçekleştirmesinin, dış politikaya dair haber akışının önemini artırdığını belirtti.

Bugün yurt içinde dış ticaret istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de büyüme, Almanya'da enflasyon ve Avro Bölgesinde ekonomik güven endeksi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 95.500 puanın destek, 98.500 puanın direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.