Merkez Bankası faiz kararı ne açıklanacak? TCMB faizi indirecek mi? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı görüşmeleri için geri sayım sürüyor. Vatandaşlar tarafından Merkez Bankası faiz kararının ne olacağı şimdiden merakla bekleniyor. Gözler şimdi TCMB Temmuz ayı toplantısına çevrildi. Toplantı yapıldığı gün faiz kararı da açıklanıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faizi indirecek mi? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2019, 20:29 Güncelleme 24 Temmuz 2019, 20:29
Merkez Bankası faiz kararı ne açıklanacak? TCMB faizi indirecek mi? İşte detaylar...

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son toplantısı 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilmişti. Temmuz ayı toplantısı için geri sayım başlamışken Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı da şu sıralar araştırılan konuların başında yer alıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne açıklanacak? İşte merakla araştırılan sorunun cevabı...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası faiz toplantısı 25 Temmuz tarihinde yapılacak. Karar aynı gün içinde açıklanacak.

FAİZDE 4.5 YIL SONRA İLK İNDİRİM GELİYOR

Küresel piyasalar dalgalı seyrini sürdürürken, geçen hafta pozitif ayrışan yurt içi piyasalarda 25 Temmuz Perşembe günü açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı takip edilecek.

Merkez Bankası, enflasyondaki hızlı düşüşle birlikte perşembe günü en az 2.5 puan faiz indirimi yapacak. Atılacak bu adım kredi faizlerindeki düşüşü hızlandırıp, ekonominin toparlanmasını destekleyecek.

Geçen yılın ağustos ayındaki kur saldırısının ardından 13 Eylül 2018'de politika faizini 6.25 puan artırarak yüzde 24'e çıkaran ve o tarihten bu yana, gerekli şartlar oluşmasına rağmen sıkı para politikasından geri adım atmayan Merkez Bankası, 25 Temmuz'daki toplantıda makas değiştirecek.

Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla birlikte başkanlık koltuğuna oturan Murat Uysal'ın başkanlığında yapılacak ilk Para Politikası Kurulu toplantısında, 2.5 puan ve üstü faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. Gerçekleştirilecek indirim politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizinde 24 Şubat 2015'ten bu yana ilk indirim olacak. Merkez Bankası, 2015-217 arasında gecelik borç verme oranını politika faizi olarak uygulamış ve buradaki son indirimini de 23 Eylül 2016'da gerçekleştirmişti.