Kurban Bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı! Emekli ikramiyesi ne zaman, hangi tarihte ödenecek?

Yılın ikinci dini bayramı Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta idrak edilecek. İkramiye alacak olan milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı ikramiyesi için geri sayıma başladı. Bayram öncesinde ikramiye alacak vatandaşların hesabında bin lira olacak. Bu nedenle şu sıralar merakla araştırılan sorular arasında Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusu yer alıyor.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 18:43 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 18:43
Kurban Bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı! Emekli ikramiyesi ne zaman, hangi tarihte ödenecek?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Yılın ikinci ikramiyesini alacak olan vatandaşlar ikramiyenin ödeneceği tarih hakkında araştırmalarını sürdürüyor. "Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?" sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte ödenecek?

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı Arife günü 10 Ağustos cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce yani 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor.

TEK DOSYADAN ÖDEME

Yılda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak.

Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

Emekli veya hak sahiplerinin bayram öncesi vefatı durumunda, hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek.

SGK'dan aylık alanların bayram ikramiyesi alması için başvuru yapmaları gerekmiyor. Ödemeler doğrudan emekli aylıklarının yatırıldığı bankalara yapılacak.

İKRAMİYE KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesinden, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlara da iş göremezlik oranıyla hesaplanan tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.