Kurban Bayramı emekli ikramiye ödemesi ne zaman? Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilecek?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Temmuz ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilecek sorusu da vatandaşlar tarafından yanıt bekliyor. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 18:54 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 18:54
Kurban Bayramı emekli ikramiye ödemesi ne zaman? Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilecek?

İÇİNDEKİLER

2018 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) alınan kararla iki bayram öncesi emeklilere ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu yıl ikinci ikramiyesini alacak olan emekliler şimdiden ikramiyenin ödeneceği tarihi araştırmaya başladı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilecek?

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekliler, Kurban Bayramı'ndan önce de bin liralık ikramiyeyi hesabında görecek. İkramiyenin tarihi aşağı yukarı belli. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. İkramiye 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

TARİHE DİKKAT

Kesin ödeme tarihini Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyenin ödeneceği tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar, bin liralık bayram ikramiyesini cebine koyabilecek. Yasaya göre, ikramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Kurban Bayramı ikramiyesini almak için, bunun ödeneceği tarihe kadar emekli aylığının bağlanması gerekiyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Bayram ikramiyesinden, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlara da iş göremezlik oranıyla hesaplanan tutarda ikramiye ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.