18 Temmuz konut kredisi faiz oranları açıklandı! 150 bin TL cebinizde kalabilir

Ziraat Bankası: "Kredi faiz oranı müşteriler tarafından kredi kullandırım aşamasında seçilecek periyotlarda (6 veya 12 aylık), enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellenecek." Ziraat Bankası konut ve taşıt kredisi faiz oranları ve taksit hesaplaması ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 09:23 Güncelleme 25 Temmuz 2019, 15:50
18 Temmuz konut kredisi faiz oranları açıklandı! 150 bin TL cebinizde kalabilir

İÇİNDEKİLER

19 Temmuz konut kredisi faiz oranları milyonlarca kiracı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank konut kredisi faiz oranları araştırılıyor. Bilindiği gibi konut kredisi faiz oranlarının bir dönem çok yüksek seviyelere ulaşması sonrasında şimdilerde ise faiz oranlarının düştüğüne tanıklık ediyoruz.

Konut Kredisi Faiz Oranları %1,5'in Altına İndi!

Bilindiği gibi konut kredisi faiz oranlarının bir dönem çok yüksek seviyelere ulaşması sonrasında şimdilerde ise faiz oranlarının düştüğüne tanıklık ediyoruz. Ortalama olarak 5 haftadır yavaş yavaş düşen konut kredileri bu hafta %1,5'in altına inmiş durumdalar. Konut kredisi faiz oranları ortalaması ise %1,96 seviyesine kadar düştü. Dün bankalar tarafından açıklanan konut kredilerinde Vakıfbank'ın sunduğu ürün dikkat çekti. Sarı Panjur konut kredisi kampanyası kapsamında verilen kredilerin faiz oranı %1,49 oranında uygulanmaya başlandı. En düşük tabela konut kredisi faiz oranı ise Ziraat Bankası tarafından %1,5 oranında sunuluyor.

İKİ FARKLI SEÇENEK

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre; ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor. Kredi paketinin ilk alternatifinde, önce sabit sonrasında değişken faiz oranı uygulanırken; ikinci alternatifinde ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına bankanın sözleşmede belirlenen marj oranını eklemesiyle belirlenecek olan 'değişken faiz oranıyla' kredi kullanılabilecek.

EK ÖDEME TAZMİNAT YOK!

● Müşteriler geri güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapılabilecek.

● Üründeki kredilerin faiz oranları, vadesi boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma yapılmaksızın 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek.

● Faizde tüketiciyi koruyan tavan olacak.

● Faiz enflasyona göre otomatik güncelleneceği için ek maliyet olmayacak.

● Erken ödeme yapılması durumunda ise ödenen tutar için 'erken ödeme tazminatı' alınmayacak.

ENFLASYON DÜŞERKEN PLANI ERTELEMEYİN

Halkbank da Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ile 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Bu kredi sayesinde enflasyon geriledikçe taksit tutarları da düşecek. Halkbank'ın kredisinde faiz oranları, müşteri tercihine göre her 6 ya da 12 ayda bir otomatik güncellenecek. Güncelleme döneminde, bulunulan aydan bir önceki ayda TÜFE'deki yıllık yüzde değişim oranına banka tarafından sözleşmede belirlenen marj oranı eklenecek ve böylece geçerli faiz oranı oluşturulacak.

TALEBİ ÖNE ÇEKECEK

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Müşterilerimizin uygun koşullarıyla konut taleplerini öne çekmesini amaçladığımız Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünümüzle müşterilerimize ve ekonomimize destek olmaya devam etmekteyiz. Elbirliği yaptığımız ölçüde ekonomimiz daha da iyiye gidecek, doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar ekonomimiz güçlendikçe daha fazla kazanacaktır" dedi.