Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyesi ödeme günü ne zaman?

31 Mayıs tarihinde Ramazan Bayramı ikramiyesini alan emekliler Kurban Bayramı'nda bir ikramiye daha alacak. Temmuz ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde emekli ikramiyelerin yatırılma tarihi araştırılmaya başlandı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyesi ödeme günü ne zaman? İşte ikramiyelere dair detaylar...

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 01:18 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 12:32
Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyesi ödeme günü ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Vatandaşlar Kurban Bayramı'na az bir zaman kala ikramiyelerin ödeneceği tarihle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.

KİMLER YARARLANACAK?

Ödemenin yapıldığı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.

NE KADAR VERİLECEK?

Yasaya göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ödenecek ikramiye tutarı bin lira. Emekliler bin lira alıyor.

EMEKLİ VEFAT ETMİŞSE NE OLACAK?

Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında ikramiye ödeniyor.

İKİ AYRI AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak veriliyor.