Emekli zamlı maaşları ne zaman ödenecek? Emekli Temmuz zammı ne kadar?

3 Temmuz Çarşamba günü Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Emekli zam oranının belli olmasıyla birlikte milyonlarca emekli şimdi gözünü emekli zamlı maaşlarının yatırılacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki, emekli zamlı maaşları ne zaman ödenecek?

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019, 02:21 Güncelleme 10 Temmuz 2019, 02:13
Emekli zamlı maaşları ne zaman ödenecek? Emekli Temmuz zammı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Enflasyon rakamlarının 3 Temmuz tarihinde belli olmasıyla birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Emeklilere yüzde 5 oranında, memurlara ise yüzde 6 oranında zam gerçekleştirilecek. Şimdi emekli vatandaşlar "Emekli zamlı maaşları ne zaman ödenecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yüzde 5.01 zamlı ödemeler SSK emeklilerine 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklilerine de 25-29 Temmuz tarihleri arasında yatırılacak.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR?

Emeklilere yüzde 5 oranında, memurlara ise yüzde 6 oranında zam yapıldı.

143 LİRA FARK YATIRILACAK

Memur emeklileri, zam oranları için 3 Temmuz tarihi beklendiği için geçtiğimiz hafta maaşlarını zamsız olarak aldı. Hesaplanan zam farkları, önümüzdeki günlerde emeklilere ödenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu, fark tarihini önceden duyuracak. Maaşı aylık olarak ödenen memur emeklisine en az 143,25 lira fark yatırılacak.

İKRAMİYE+TOPLU SÖZLEŞME

Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi için Ağustos ayı da ikramiye ve toplu sözleşme ayı olacak. Memur emeklileri, diğer emekliler gibi Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye alacak.

Ayrıca toplu sözleşme görüşmelerinde, memurlarla birlikte memur emeklilerinin de önümüzdeki 2 yıllık zam oranları ve diğer iyileştirmeler belli olacak.