Memur ve emekli Temmuz ayı zammı ne kadar olacak? Ne zaman belli olacak?

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi. "Memur ve emekli Temmuz ayı zammı ne kadar olacak?" sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor. Şimdi milyonlarca memur ve emekli zam oranının yapılacağı tarihi bekliyor.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2019, 18:15 Güncelleme 09 Haziran 2019, 18:21
Memur ve emekli Temmuz ayı zammı ne kadar olacak? Ne zaman belli olacak?

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayında yapılacak zam miktarı emekli ve memur vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. 2019 yılının ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon rakamları Temmuz ayında yapılacak zam miktarı için belirleyici etken olacak. Peki, memur ve emekli Temmuz ayı zammı ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ocak-Mayıs enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 4.99 olarak gerçekti. 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 4.99, memurların ve memur emeklilerinin ki yüzde 5.99 olarak çıktı. Merkez Bankası'nın son beklenti anketindeki tahmine göre de SSK ve Bağ-Kur'lulara yüzde 6.7, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 7.7 zam yapılabilecek.

TEMMUZ AYI MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

5 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin zammı yüzde 5.99. Temmuz ayında ise memurlara ve memur emeklilerine yüzde 7.7 zam yapılması öngörülüyor.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli ve memurlara yapılacak 2019 Temmuz zammı TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamını açıklaması ile belli olacak. 2019 Haziran ayı enflasyon rakamının ise TÜİK tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü açıklaması öngörülüyor.

Zam oranını 3 Temmuz'da öğrenecek olan emekliler, aynı ay içerisinde yeni maaşlarını hesabında görecek. Zam oranı merakla beklenirken, 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4.99 artış oluştu.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu. Emekliler her yıl Ocak ayında ilk zamlı maaşlarına kavuşuyor. Memur emeklileri enflasyon farkıyla birlikte ikinci zammı Temmuz ayında alıyor. Emekliler Temmuz maaşında farklarını hesaplarında görecek.

NASIL DEĞİŞECEK?

Bu orana göre en düşük Bağ- Kur esnaf emeklisi aylığı bin 595 lira 30 kuruştan bin 674 lira 91 kuruşa yükselecek. Halen bin 189 lira 59 kuruş olan en düşük tarım Bağ-Kur emeklisi aylığı da bin 248 lira 95 kuruşu bulacak.

SSK'lılarda ise en düşük maaş ise 2000'den önce emekli olanlarda bin 818 lira 18 kuruştan bin 908 lira 91 kuruşa, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda bin 125 lira 48 kuruştan bin 181 lira 64 kuruşa ulaşacak. Haziran enflasyonuna göre bu tutarlar artacak ya da azalacak.