Son dakika: Binali Yıldırım'dan motosikletlilere 1. ve 2. köprüde ücretsiz geçiş müjdesi

Son dakika... Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, motosiklet sürücülerine 1. ve 2. köprü geçişlerinin ücretsiz olacağı müjdesini verdi. Yıldırım ayrıca doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacağını da kaydetti.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2019, 10:21 Güncelleme 28 Mayıs 2019, 12:25
Son dakika: Binali Yıldırım’dan motosikletlilere 1. ve 2. köprüde ücretsiz geçiş müjdesi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayınında motosiklet sürücülerine köprü müjdesi verdi.

ÜCRETSİZ OLACAK
Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün motosikletlere ücretsiz olacağını açıkladı.



Yıldırım ayrıca, doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacağını da kaydetti.



3,50 LİRA ÖDENİYORDU
Motosiklet sürücüleri ​​güncel tarifeye göre 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçişleri için 3,50 lira ücret ödüyordu..

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

İSTANBUL'DAKİ RAYLI SİSTEMİ 518 KM'YE ÇIKARACAĞIZ
İstanbul'da şu anda 233 km raylı sistem var, bunu 518 km'ye çıkaracağız. Üçüncü Köprü'den geçecek İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme raylı sistem hattına başlanacak. Raylı sistemin, metroların toplam ulaşım içerisinde payı yüzde 48'e çıkarılacak.

İSTANBUL SOKAKLARI GECE-GÜNDÜZ IŞIL IŞIL OLACAK
İstanbul'un sokakları gece de gündüz gibi ışık ışıl olacak. İstanbul'un 70 bin sokağı var; hepsine kamera koyup ışıklandırma yapacağız.

MOTOSİKLETLİLERE KÖPRÜLERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞ
İstanbul'daki 300 bin çift tekerlekli araç yani motosiklet, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ücretsiz geçecek.

80 BİN AİLENİN DOĞALGAZ FATURASININ 50 LİRASI KARŞILANACAK
Doğalgaza yüzde 10 indirim yapacağız. Bununla ilgili çalışmalar yaptırıyorum. Ayrıca, sosyal destek alan 80 bin ailenin doğal gaz faturasının 50 lirasını biz karşılayacağız.

İNDİRİMLİ ULAŞIM MÜJDESİ
Liseyi bitirmiş ancak üniversiteyi kazanamamış öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanacak ve bir yıl boyunca 40 TL'ye seyahat edecekler.