Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İkramiyeye zam var mı, kimlere verilecek?

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala yaklaşık 12 milyon vatandaş "Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?" sorusuna yanıt arıyor. İkramiye alacak emekli vatandaşlar ikramiyeye zam yapılıp yapılmadığını da araştırıyor. Peki, bayram ikramiyesi kimlere verilecek? İşte merakla araştırılan o soruların yanıtı...

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2019, 19:25 Güncelleme 21 Mayıs 2019, 19:38
Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İkramiyeye zam var mı, kimlere verilecek?

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde merakla araştırılan konular arasında emekli bayram ikramiyeleri yer alıyor. Yaklaşık 12 milyon emekli "Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?" sorusuna yanıt arıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu bu hafta, 27-31 Mayıs'ta hesaplarda olacak emekli ikramiyelerinin tahsis numarasına göre ödeme gününü açıklayacak. Emekliler için bu yaz kazançlı geçecek, bayram ikramiyesinin yanı sıra Temmuz'da da maaşları artacak.

NİSAN AYINDAN SONRA DİLEKÇESİNİ VERENLERE MÜJDE!

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren hükümet Nisan ayı itibariyle emeklilik dilekçesi veren, malullük aylığı bağlanan 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi verecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAŞVURUYA GEREK YOK

Bayram ikramiyesi almak için SGK'ya herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı alanların ikramiyesi aylık aldıkları hesaba yatırılmak suretiyle bir başvuruya gerek kalmaksızın ödeniyor.