Ev kadınına çifte fırsat

El emeği ürünleriyle para kazanan ev kadınları hem vergi vermeden esnaf oluyor hem de düşük ödemeyle sağlıktan yararlanıp emeklilik hakkı elde ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2019 Güncelleme 19 Mart 2019, 07:59
Ev kadınına çifte fırsat

İÇİNDEKİLER

Evde küçük işler yaparak para kazanan ev kadınları hem vergi kolaylığından yararlanıyor hem de 26 gün olarak ödeyip 30 gün üzerinden sigorta ile emeklilik hakkına kavuşuyor. Vergi kanununda düzenlenen 'esnaf muaflığı', ev kadınları için büyük bir avantaj getiriyor. Bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler, gezici olarak bir mesleği icra edenler, evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılıyor. Bu tür işleri yapanlar vergi dairelerine başvurduklarında 'Esnaf Muafiyet Belgesi' alabiliyor. Düzenlemeyle internetten satışlarda da avantaj sağlanıyor.



AYDA 709 TL
Ev kadınları isterlerse sigortalı da oluyor. Belgesi olanlar SGK'ya müracaat ederek bu yıl için 26 gün prim ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı oluyor. 2019 yılı için ayda 709,52 lira ödenerek sigortalı olunabiliyor ve böylece hem sağlıktan yararlanıp hem de emeklilik yolu açılıyor.