Emeklilerin 1000'er liralık bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Faruk Erdem tarih verdi

Emeklilerin dikkati bayramda alacakları ikramiyeye çevrilmiş durumda. Milyonlarca emekli geçen sene olduğu gibi hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda 1.000'er lira ikramiye alacak. Peki emeklilerin ikramiyeleri ne zaman yatacak? Yeni emekliler ikramiye alabilecek mi? Dul maaşı ve yetim maaşı alanlar ikramiye alabilecek mi? Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem detayları tek tek anlattı.

Giriş Tarihi 05 Mart 2019, 16:08 Güncelleme 09 Mart 2019, 11:44
Emeklilerin 1000’er liralık bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Faruk Erdem tarih verdi

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği merak ediyor. Her yıl dini bayramlardan önce emeklilere 1.000'er lira ikramiye veriliyor. Geçen yıl başladı, bu yılda devam edecek. Maaşı ne olursa olsun her emekli 1.000'er lira alacak. Eşinden dolayı dul maaşı ve yetim maaşı alanlar da hisse oranında bu parayı alacak. Peki emeklilerin 1000'er liralık bayram ikramileri ne zaman yatacak? Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem tarih verdi.

İşte Faruk Erdem'in açıklamaları:


EMEKLİLERİN RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?
Bayramlardan önceki hafta maaş hesabına ikramiyeler yatırılıyor. Bu yılın Ramazan Bayramı'nın Arefe günü 3 Haziran Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla ondan önceki ilk iki gün yani 1 Haziran ve 2 Haziran günleri cumartesi ve pazara denk geldiği için o tarihlerde yatıralamayacak. 29 Mayıs ile 31 Mayıs arasındaki hafta emeklilerimizin ilk ikramiyesi yatırılacak. Böylece 1000'er liralarını bayramdan önce hesaplarında görmüş olacaklar.

EMEKLİLERİN KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?
Kurban Bayramı'nın arefesi de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla o cumartesinden önceki 5 Ağustos ile 9 Ağustos arasındaki haftada da ikinci ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak. Onlar da 1000'er lira olacak. Toplamda 2.000 TL ikramiye almış olacaklar. Temmuz ayında da bütün emeklilerimiz yılın ikinci zammını alacak.

YENİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?
Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemesi haftasından önce emekli olan herkes iki ikramiyeyi birden alacak. Ramazan Bayramı ikramiyesinin yatırılmasından sonra emekli olanlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecek. İkramiyeyi almaları için emekli kararının onaylanması ve maaş bağlanması gerekiyor. Emeklilik başvurusunda bulunanlar kesinleşmeden bu haktan yararlanamıyor.