Elektrik destek yardımı kimlere verilir? Elektrik destek yardımına nasıl başvurulur ve başvuru şartları neler?

Başkan Erdoğan'ın duyurması ile başlayan 2 milyon 22 bin haneye elektrik desteği ödemesi ile ilgili süreç, kararın bugün Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte netlik kazandı. 1 Mart 2019 Cuma günü itibari ile başlayacak olan destek ödemeleri ile ilgili vatandaşlar akıllarındaki sorulara yanıt aramaya başladı. Elektrik destek ödemesi nedir? Elektrik destek ödemesi kimlere verilir? Elektrik destek ödemesine başvuru şartları neler? İşte elektrik destek ödemesi ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2019, 09:17 Güncelleme 28 Şubat 2019, 11:51
Elektrik destek yardımı kimlere verilir? Elektrik destek yardımına nasıl başvurulur ve başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'de yayımlanan elektrik desteği ile ilgili karar sonrası destek ödemeleri ile ilgili süreç netlik kazandı. Vatandaşlar konu ile ilgili açıklamaları yakından takip ederken, bir açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk 2 milyon 22 bin aileye elektrik desteği uygulamasının 1 Mart 2019 tarihi itibariyle başlayacağını duyurdu. Peki yaklaşık 10 milyon kişinin yararlanacağı elektrik destek ödemeleri kime verilecek? Elektrik destek ödemesi için nereye başvurulur? Elektrik destek ödemesi başvuru şartları neler? Elektrik destek ödemesi ne kadar olacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

ELEKTRİK DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 22 bin hanenin yararlanacağı elektrik desteği uygulamasının 1 Mart tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı.

ELEKTRİK DESTEĞİ NE KADAR?
Destek 80 lira olacak ve kademeli şekilde verilecek. Hanede yaşayan kişi sayısına göre destek verilecek ve iki farklı ödeme yöntemi kullanılacak.

ELEKTRİK DESTEĞİ NE ŞEKİLDE ALINACAK?
2.5 milyon hanede 10 milyon kişinin yararlanacağı destek için her bir haneden birer kişi belirlenirken elektrik destek miktarları bu kişilerin adına her ay düzenli olarak PTT'ye yatırılacak. Destek miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenirken, her ay sabit olarak PTT'ye elektrik bedel kontörü adı altında vatandaşın yararlanabileceği destek kadar kontör yatırılacak.

ELEKTRİK DESTEK ÖDEMESİNDE SÜREÇ NASIL OLACAK?
Ödeme yöntemi ise şu şekilde planlandı: 15 Şubat sonrası faturası kesilen ve yardım alma kapsamına giren vatandaşlar ödeme noktası olarak PTT'yi tercih ederek destekten faydalanabilecekler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşların hak ettiği destek miktarı kadar PTT'ye ödeme yapacak. Faturası kesilen vatandaş PTT'ye faturasını götürdüğünde gişede yararlanacağı destek miktarı söylenecek ve kalan miktar kendisinden tahsil edilecek. Vatandaşın yararlanacağı destek miktarı haneden yaşayan kişi sayısına göre 40-80 lira arasında değişecek. Desteklenen miktar ise daha sonra PTT tarafından elektrik perakende şirketlerine ödenecek.