Bakan Albayrak başkanlığında toplanan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nden 6 dev adım

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Bakan Albayrak başkanlığında toplandı. Milli reyting kuruluşundan ortak ATM ve kart projesine, reel sektöre krediye kadar 6 adım için düğmeye basıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2019 Güncelleme 31 Ocak 2019, 08:00
Bakan Albayrak başkanlığında toplanan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nden 6 dev adım

İÇİNDEKİLER

Hükümet, finansal sistemde 6 dev adım için düğmeye bastı. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında önceki gün toplandı. Toplantıda alınan karara göre; Milli Reyting Kuruluşu ve İpotek Finansman Kuruluşu oluşturulacak. Kamu bankalarının ortak ATM ve ortak kart projesi yaşama geçirilecek. Konkordato sisteminde suistimallerin önüne geçilecek. Dengeleme sürecinin işgücü piyasasına etkisi değerlendirilecek, reel sektörün finansmana erişimi kolaylaşacak. Kur risklerinin yönetilmesine ilişkin önlemler alınacak. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin 3'üncü toplantısına; Merkez Bankası, BDDK, SPK, Türkiye Bankalar Birliği başkanları ve Borsa İstanbul Genel Müdürü katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamaya göre; toplantıda konkordatolar, yeniden yapılandırma süreçleri, kamu bankalarının ortak ATM ve kart projeleri, Milli Reyting Kuruluşu ve İpotek Finansman Kuruluşu oluşturulması süreçleri ele alındı.



KOLAY KREDİ İMKANI
İlk adımda küçük işletmelerin derecelendirme notlarına ilişkin veri altyapısını sağlamak için Milli Reyting Kuruluşu kurulacak. Bu kuruluş bankaların daha kolay kredi vermesinin de önünü açacak. Toplantıda, Milli Reyting Kuruluşu kurulum süreci tüm boyutuyla değerlendirildi. İpotek Finansman Kuruluşu kurulması süreci konularında yürütülen çalışmalar da ayrıntılı bir şekilde ele alındı.



HAZAL ATEŞ