Personel alımları için ilanlar yayımlandı! İŞKUR üzerinden 80 bin kişi alınacak

Toplum Yararına Çalışma Programı’nda personel alımları için ilana çıkıldı. İlk etapta İŞKUR üzerinden 80 bin kişi işe alınacak. Özel sektörde sağlanacak iş olanakları ile sayı 200 bine ulaşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2019 Güncelleme 29 Ocak 2019, 08:01
Personel alımları için ilanlar yayımlandı! İŞKUR üzerinden 80 bin kişi alınacak

İÇİNDEKİLER

İş arayan vatandaşların çalışma hayatından kopmalarını engellemek, işsizlere geçici gelir desteği sağlamak amacıyla düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 2019 alımları başladı. Personel alımları için ilanlar yayımlandı. Hükümet, bugüne kadar 1 milyon 633 bin kişinin yararlandığı toplum yararına işlerin kapsamını genişletti. Şimdiye kadar yaklaşık 3 milyar liralık kaynak aktarılan toplum yararına çalıştırılan dezavantajlı kesimler özel sektöre de yönlendirilecek.



Programa okulların güvenlik işleri de dahil edilirken toplum yararına düzenlenen 20 bini aşkın programdan bu yıl ilk etapta 80 bin kişi yararlanacak. Özel sektörde sağlanacak iş olanakları ile bu sayının 200 bine ulaşması bekleniyor.



​ALIMLAR İŞKUR'DAN
Sağlık, Adalet, Milli Eğitim ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı TYP kapsamında ilana çıktı. Bakanlıklar arasında imzalanan 'güvenli okul, güvenli gelecek' protokolü ile okullara, İŞKUR kanalıyla temizlik, bakım, onarım için 60 bin kişilik ödenek il müdürlüklerine aktarılacak. 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisi alınacak.