İŞKUR büro memuru alım ilanına nasıl başvurulur? İŞKUR büro memuru alım şartları nelerdir?

İŞKUR'da yer alan ilanlar son dönemlerde yine işsizler tarafından sıkça araştırılıyor. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere onlarca büro memuru alımı yapılacağı duyuruldu. İş arayan vatandaşlar bu ilan üzerine; İŞKUR büro memuru ilanına nasıl başvurulur? İŞKUR büro memuru alım şartları nelerdir? Büro memuru nasıl olunur? Kimler büro memuru olabilir? gibi sorulara cevap arıyor. İşte İŞKUR'da yayımlanan büro memuru alım ilanları ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 04 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 04 Kasım 2018, 17:08
İŞKUR büro memuru alım ilanına nasıl başvurulur? İŞKUR büro memuru alım şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR aracılığı ile son 10 yılda yaklaşık 7 milyon 500 bin kişi iş bulurken, İŞKUR sadece 2018 yılının ilk 10 ayında da 1 milyon işsize istihdam imkanı sağladı. İŞKUR'da yayınlanan ilanları yakından takip eden ve bu sayede iş bulmaya çalışan vatandaşlar ise son olarak yayınlanan büro memuru ilanlarına büyük ilgi gösterdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere onlarca büro memuru alımı yapılırken, vatandaşlar bu ilana nasıl başvurulacağını merak ediyor. İŞKUR büro memuru ilanına nasıl başvurulur? İŞKUR büro memuru ilanına kimler başvurabilir? İŞKUR büro memuru ilanına nereden başvurulur? İŞKUR büro memuru alım şartları nelerdir? gibi sorulara cevap arayan vatandaşlar için büro memuru ilanı ile ilgili detayları takvim.com.tr olarak derledik.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Söz konusu büro memuru alımları için lise, önlisans ve lisans mezunu adaylardan kadın erkek olmak üzere toplam 13 kamu memuru alımı yapılacak.
- Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde herhangi bir İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır.
- Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSSP94 )puanı olan ve Eski Hükümlü statüsündeki adayların başvuruları kabul edilecektir.
- Önlisans mezunları için 2016 veya 2018 (tercihine göre) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.
- Lisans mezunları için ise, 2016 veya 2018 (tercihine göre) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.
Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, öncelik durumu, yabancı dil vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır.Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir.

- Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir.
- Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.
- Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.
- Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılacak olan alımlara başvurular İŞKUR İl Müdürlüklerine şahsen yapılabilir veya aşağıdaki eğitim durumunuza uygun İŞKUR'un sitesinde yer alan ilan numarası kısmına;
- Lise mezunu adaylar için ilan no (00004707146),
- Önlisans mezunları için ilan no (00004707130)
- Lisans mezunları için ilan no (00004707140) yazarak başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR BÜRO MEMURU İLANINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN