Fırsatçılar çamaşır deterjanlarına da el attı

Fırsatçılar bir türlü durulmadı. Çamaşır deterjanlarına da el attı. Piyasada 25-30 TL arasında satılan 4,5 kiloluk Ariel Matik Dağ Esintisi’nin fiyatı 53,20 liraya kadar çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2018 Güncelleme 14 Ekim 2018, 02:11
Fırsatçılar çamaşır deterjanlarına da el attı

İÇİNDEKİLER



Zamseverler
dövizdeki dalgalanmayı fırsat bildi. Etiketleri değiştirdikçe değiştirdi. Ne topyekun mücadele ne de gerileyen dövizler onları durduramadı. Marketlerde ceza yiyen fırsatçılar şimdi de internet üzerinde türedi. Ariel'in 4.5 kilogramlık dağ esintisi parfümüyle sattığı toz deterjanlar son fırsat furyasında 30 liralara kadar çıktı. N11 isimli internet sitesinde bir satıcının fiyatı ise fırsatçılıkta sınır tanınmadığını gösterdi. Deterjanın fiyatı 53,20 olarak basıldı. Bunu gören tüketici "Bu kadar da olmaz" yorumunu yaptı.



YAPMA YAĞ!
SON dönemde en çok fiyat artışı görenler arasında süt ürünleri dikkat çekti. Yerli üretim olan ve yurtdışından bir hammaddeye ihtiyaç duyulmayan ürünlerin fiyatları döviz bahanesiyle 2-3 katına çıktı. Yakın zamana kadar kilosu 25-30 TL olan tereyağı ise zam rekorları kırdı. Migros'un internet satış mağazasında SEK marka tereyağın kilosu 60,90 liraya ulaştı.


​BEBEK UYANIKLIĞI
Konu bebek ve çocuk olunca ebeveynler hep en iyisini almak ister. Bunu bilen markalar da anne-babaların bu zafiyetini fırsata çevirdi. 'Organik' amblemiyle satılan mama bezleri de bu fırsattan nasibini aldı. 3'lü mama bezi fiyatları 359,90 TL'ye kadar yükseldi.


BU FIRSAT KAÇMAZ
A101 market 27 Eylül'den geçerli olarak Namlı marka 150 gram dilimli dana salamı 5,75 TL'den fırsat olarak satışa sundu. Ancak Üçler market aynı zaman diliminde aynı gramajdaki aynı ürünü 11,90 liraya hem de fırsat ürünü olarak sunarak marketlerin fiyat fırsatçılığını bir kez daha gözler önüne serdi.