Çinliler'e İzmir filmi

Çinli 2 yönetmen İzmir’i ülkelerinde tanıtmak için kısa film ve belgesel çekti. Fimler, hem festivalde hem de 1 ay boyunca televizyonlarda gösterilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2018 Güncelleme 24 Eylül 2018, 01:24
Çinliler’e İzmir filmi

İÇİNDEKİLER

'Çİn'de 2018 Türkiye Turizm Yılı' çerçevesinde Türkiye'ye gelen iki Çinli yönetmen, İzmir'i tanıtmak için kısa film ve belgesel çekti. Shenzhen Medya Grubu adına çalışan yönetmen Zhang Nan ve Wang Le, İzmir Kısa Film Direktörü Yusuf Saygı'nın rehberliğinde İzmir'in tarihi ve doğal güzelliklerini, Türk yemeklerini kayda aldı. 3 yönetmen, iki ülke arasında turizmin canlanması amacına hizmet edecek kısa filmler için hazırladıkları senaryolar doğrultusunda Kemeraltı, Agora, Selçuk, Kordon ve Çeşme'de yaklaşık iki hafta süren çekimler yaptı. Hazırlanan filmler, 24 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Shenzhen'de düzenlenecek film festivali ile Shenzhen Medya Grubu'na bağlı televizyonlarda bir ay boyunca gösterilecek. Filmler ayrıca Türkiye'de 30 Ekim-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.



TURİSTLER TÜRKİYE'Yİ TANITACAK
TÜRKİYE Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin ortak çalışmasıyla ülke tanıtımında 'mutlu turistler' de rol alacak. TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, "Rehberlerimiz, Türkiye'den memnun ayrılanların videolarını çekecek. Biz de bunları sosyal medyadan yayacağız" dedi.