Konforunuz batsın!

Ankara’da bazı servis şirketleri velilerden ‘konfor’ adı altında ekstra ücret istiyor. Bin 818 liralık yıllık ücret, 3 bin 602 liraya çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2018 Güncelleme 18 Eylül 2018, 02:50
Konforunuz batsın!

İÇİNDEKİLER

Velilere okul yolu zamlı olacak. Ankara'da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 artış yapılırken, bazı fırsatçılar da harekete geçti ve velilerden 'konfor' adı altında ekstra ücret talep etti. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Halil İbrahim Seyfi, başkentte 2018-2019 eğitimöğretim yılı için okul servis ücretlerinde ortalama yüzde 13 artış yapıldığını söyledi. Seyfi, bazı şirketlerin ise hem belirlenen bedelin üzerinde hem de 'konfor' adı altında ekstra ücret talep ettiğini belirtti. İstenen ekstra ücretin açıklamasında yer alan marka model kısıtlaması ve araç takip sisteminin bütün servislerde bulunmasının zorunlu olduğunu bildiren Seyfi, "Bütün servislerde bulunan bu hizmet için ekstra ücret talep edilmesi doğru değil" dedi. Seyfi, 0-3 kilometre için yıllık bin 818 lira olarak belirlenen servis ücretinin, yıllık 3 bin 602 liraya yükseldiğini ifade etti.

FIRSATÇIYA BASKIN VAR
Fırsatçılara, stokçulara baskınlar sürüyor. Adana İl Müdürü Adnan Ekiz, "Fahiş artış olduğu zaman hemen tutanak tutuluyor ve Ticaret Bakanlığı'na iletiyoruz. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu da bunun değerlendirmesini yapıyor" dedi. Etiket denetimi de yaptıklarını anlatan Ekiz, "Etiket bulunmayan her ürün için 274 lira cezas kesiliyor" diye konuştu. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki tim de 6 Eylül'den bu yana 54 firmaya baskın yaptı.

COCA COLA FİYATI ARTIRILDI
Yerlİ yiyecek ve içeceğimiz olan çiğ köfte ve ayran aldım. Her ikisine de zam gelmiş. Coca Cola'nın 2.5 litrelik fiyatı 4.95 lira olmuş. Litreliklerde de artışlar var. Su fiyatları, soda fiyatları yüzde 50-60 oranında artırılıyor. Hülya B.

ÖNCE ZAM SONRA İNDİRİM
Marketler fiyatları önce artırıp sonra indiriyor. Aslında indirim yok. İndirim algısı yaratıp ürünü satmak istiyorlar. Son olarak CarrefourSa salatalığı 6.49 lira yazıp, üstünü çizip 5.49 liralık etiket koymuş Domateste de fiyat 7.99 liradan 6.99 liraya inmiş görünüyor. Faruk K.
3 liraya aldığım mutfak bezi 5 lira olmuş. Altı üstü bez parçası. Gıdaya hiç girmeyeyim. Aysel Ö.

Ürünlerin üretim tarihleri eski, fiyatları yeni. Marketler ellerinde beklettikleri ürünlere bile zam yansıtıyorlar. Hadi yeni ürün alırken firma zamlı vermiş olur, 'Maliyeti arttı' derim. Ancak depolarındaki ürünleri de zamlı satıyorlar. Mustafa S.
Kırtasiye ürünlerinde büyük zam var. Okul alışverişine geçen yılın iki katı para verdim. İnsaf. Salih T.

TEHDİTE 31 BİN TL CEZA
Reklam Kurulu, son yıllarda bazı avukatlık büroları tarafından vatandaşlara icra tehdidiyle gönderilen SMS'ler için hem para cezası kesti hem de reklam durdurma cezası verdi. Bu tarz SMS gönderen bir avukatlık bürosuna 31 bin 176 lira idari para cezası kesilirken, reklam durdurma cezası da verildi.