BNP Paribas'ın Başkanı Lemierre'den "Türkiye batıyor" diyenlere tokat gibi yanıt

Dünyaca ünlü ekonomi devin BNP Paribas'ın Başkanı Jean Lemierre, "Türkiye'den çekilmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna  "Hayır, neden? Türkiye mükemmel bir ülke. Türkiye ekonomisi mükemmel. Çalışkanlar, ihracat yapıyorlar. Nasıl iş yapılması gerektiğini biliyorlar." şeklinde cevap verdi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2018, 11:08
BNP Paribas’ın Başkanı Lemierre’den Türkiye batıyor diyenlere tokat gibi yanıt

İÇİNDEKİLER

Singapur Zirvesi'nde CNBC televizyonuna Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı değerlendiren Fransız bankacılık grubu BNP Paribas'ın Başkanı Jean Lemierre, "Türkiye cesur, ciddi ve son derece önemli bir karar aldı." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DEN ÇIKMAYACAĞIZ"​
Lemierre, bankanın Türkiye'den çıkmayı değerlendirip değerlendirmediği yönündeki soruya ise, "Hayır, neden? Türkiye mükemmel bir ülke. Türkiye ekonomisi mükemmel. Çalışkanlar, ihracat yapıyorlar. Nasıl iş yapılması gerektiğini biliyorlar." şeklinde cevap verdi.

"DOĞRU TEDBİRLER ALINIYOR"
Türkiye'nin son dönemde bazı zorluklarla karşılaştığını anlatan Lemierre, "Eminim ki bu zorluklarla nasıl mücadele edileceğini biliyorlar. Türkiye'nin tepki vermesi gerekiyor ve o tepkiyi verdi. Para biriminin giderek daha fazla zayıfladığı bir zamanda doğru tedbirleri aldıklarını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.