Balon patladı!

TESK Başkanı, büyük mağazaların önce fiyatları şişirdiğini sonra da indirim varmış gibi pazarladığını savunarak, tüketicileri uyardı: İyi araştırın aldanmayın...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2018 Güncelleme 24 Ağustos 2018, 00:21
Balon patladı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, büyük mağazaların ve AVM'lerin bayramları ve özel günleri fırsat bilerek, 'önce ürünlerin fiyatını şişirdiğini sonra indirim varmış gibi pazarlayarak satışa sunduğunu' ifade ederek, "Bir pantolonun indirimli fiyatı dahi bir takım elbise fiyatına satılıyor. Bayram arifesinde yüzde 80'e varan indirim aldatmacaları yaşandı. Şimdi sırada sezon sonu kandırmacası var. Kimse bu kandırmacaya da inanmasın. Çünkü indirimlerin hiçbiri gerçek değil. İndirim günleri, tüketiciyi yanıltarak, rant elde etmeye yönelik. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken fuzuli masraflardan kaçınmalı" değerlendirmesinde bulundu.

BÖYLE BİR KAZANÇ YOK
Kurban Bayramı'nda çocuklarına bayramlık satın almak için mağaza afişlerinde yüzde 80'e varan indirim reklamlarının görüldüğünü şimdi ise bayram bitmeden sezon sonu indirim afişlerinin vitrinlerdeki yerlerini almaya başladığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: "Yüzde 70'e varan indirim ve bunlara ek olarak ikinci ürüne yüzde 50 indirim. Bu da yetmiyor kasada yüzde 20 indirim. Böyle bir kazanç dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılan çok açık, ürün indirime girmeden önce fiyatı iki katına çıkarılıp sonra normal fiyatı üzerinden sanki indirim varmış gibi gösteriliyor." Ürün satın alırken piyasanın çok iyi araştırması ve fiyatların kontrol edilmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, gereksiz alışveriş yapıp kredi kartlarına yüklenilmemesi gerektiğini vurguladı.