Asker ailesine sağlık ücretsiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2018 Güncelleme 15 Ağustos 2018, 05:21
Asker ailesine sağlık ücretsiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı icraat programı kapsamında 100 günde sosyal güvenlikte önemli projeler yaşama geçirilecek. Bu kapsamda asker ailelerine sağlık müjdesi de verilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Er-erbaşların ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz.
Halen hükümet, maddi durumu yetersiz olan, yardıma muhtaç durumda olan er ve erbaş ailelerine maddi destek de sağlıyor. Er ve erbaş aileleri için aylık 275 lira olmak üzere 2 aylık periyotlarla 550 liralık yardım yapılıyor. Babası askerde olan çocukların harçlıklarını da devlet veriyor. 18 yaşından küçük çocuklara burs sağlanıyor. Program kapsamındaki hak sahiplerine aylık 100 lira ödeme yapılıyor.
FATURA DEVLETTEN
Hükümet, 100 günlük dönemde sağlık hizmetlerinden yararlanmayı kolaylaştıracak. Maddi zorluk içindeki ağır kronik hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürmeleri için önemli bir adım atılacak. 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların tedavilerini aksatmadan devam edebilmeleri için elektrik faturası desteği sağlanacak. Bunun için, hastalara, kullanılan cihazın aylık yaklaşık ortalama tüketimi tespit edilerek elektrik tüketim desteği verilecek.
BORÇ SİLİNECEK
Şehit yakınları ve gazilere destek devam edecek. 100 günlük dönemde yeni adımlar atılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit yakınlarının ve gazilerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya devam ettiklerini belirterek, "Bu amaçla yaşama geçireceğimiz uygulamalar ve atacağımız kalıcı adımlarla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin SGK borçlarını terkin ediyoruz" ifadesini kullandı.