Ticaret savaşının kazananı Türkiye olacak

Ünlü ekonomist ve yatırımcı Mark Mobius ABD-Çin arasında yaşanan ticaret savaşının kazananının Türkiye olacağını açıkladı. Mobius yaptığı açıklamada seçimlerden sonra tansiyonun düştüğünü söylerken, Türkiye’nin artık büyük programını uygulayabileceğini ifade etti.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2018, 15:03
Ticaret savaşının kazananı Türkiye olacak

İÇİNDEKİLER

Milyarder yatırımcı Mark Mobius, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye için fırsata dönüşeceğini söyledi.

Mobius, Bloomberg televizyonunda yaptığı açıklamada, "Para birimlerinde ve küresel piyasalarda gerçekleşen düşüşler sebebiyle Türkiye ve Brezilya gibi ülkeler bu ticaret savaşından kârlı çıkacak" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın başkanlık seçimlerini oyların %52'sini alarak kazanmasıyla Türkiye'de gerginliğin azaldığını belirten Mobius, Kanal İstanbul gibi devasa projelerin bu sayede rahatça yapılabileceğini ve inşaat alanında hareketlilik yaşanacağını söyledi.

ERDOĞAN TÜRK EKONOMİSİNİ ŞAHA KALDIRACAK

Mobius, Türk lirasının son zamanlarda dolar karşısında güç kaybettiğini, ancak Türkiye'nin bu süreci atlatacağını inandığını belirtti. Erdoğan'ın son altı yılda gerçekleştirdiği icraatlarla Türkiye'nin iç kesimlerini kalkındırdığını ifade den Mobius, gelir dengesinin eşitlenmesi sebebiyle güç kazandığını belirtti.

Mobius, Erdoğan'ın hayata geçirmek istediği büyük projeler tamamlandığı taktide Türk ekonomisinin şaha kalkacağını da vurguladı.