Diyarbakır'da girişimci
Mehmet Müslüm Atmaca, kurduğu tesis sayesinde Doğu ve Güneydoğu
Anadolu bölgelerindeki besicilerin hindi palazı ihtiyacını
gideriyor. Diyarbakır'da baba mesleği hindi besiciliği
yapan 29 yaşındaki Atmaca, hindi palazının yörede
üretilmesi için tesis kurmaya karar verdi. Çalışmaları
sonucunda yaklaşık
5 milyon lira yatırımla Sur
ilçesinde yıllık 4 milyon 800 bin kapasiteli tesis kuran
Atmaca, ilk etapta aylık 20 bin hindi yavrusu üretimine
başladı. Kısa sürede hindi palazı üretimini yıllık
1 milyon 200 bine çıkaran Atmaca, gelecek yıl Ortadoğu
ülkelerine ihracatı hedefliyor. Atmaca, "Doğu ve
Güneydoğu'daki bütün illere gönderiyoruz. Bunun yanı
sıra Mersin, Adana ve Hatay'daki üreticilerin siparişlerini
de karşılıyoruz. Gelecek yıl inşallah
ihracata da başlayacağız" diye konuştu.