Haklarımızı kullanırız

Bakü’de uluslararası taraflara seslenen Enerji Bakanı Albayrak, ‘Türkiye Cumhuriyeti, özellikle Doğu Akdeniz başta olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklı tüm haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2018 Güncelleme 16 Şubat 2018, 00:01
Haklarımızı kullanırız

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin, enerji kaynaklarının Avrupa'ya taşınmasında önemli bir güzergah olduğunu belirterek, "Türkiye, TANAP ve TAP ile Hazar'daki doğal kaynakların dünya piyasalarına taşınmasında ne kadar büyük önem arz ediyorsa, Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların Avrupa ve dünya pazarlarına taşınması için de en makul ve en rasyonel alternatiftir. Tüm uluslararası taraflara çağrıda bulunuyorum. Gelin bu fırsatları iyi kullanalım. Bölgedeki ihtilafları artıracak gerilimler yerine kazankazan usulünü uygulayalım" dedi. Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı açılış oturumunda konuşan Albayrak, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz başta olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklı tüm haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır. Deniz yetki alanlarımız sınırları içinde daha etkili bir sismik ve sondaj faaliyeti göstermekte kararlıyız. Türkiye, KKTC ve Kıbrıs Türklerinin haklarının da savunucusu olacaktır. Kıbrıs meselesinde ilk günden beri sağduyu ile yapıcı ve adil bir çözüm için sorumluluk alan bir politika yürütülmektedir. Türkiye'nin barış ve huzur öncelikli yaklaşımı, hiçbir zaman pasiflik olarak görülmemelidir."




​ALİYEV: ŞAHDENİZ 2 GAZI TANAP 'LA AKITILACAK

Bakan Albayrak'ı kabul eden Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP projesinin bitmek üzere olduğunu, Şahdeniz 2 yatağından çıkarılacak doğalgazın bu hatla aktarılacağını bildirdi.

ENERJİ DİPLOMASİSİ
Bakan Albayrak, temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte AB Komisyonu Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsishvili ve British Petroleum (BP) Bölge Sorumlusu Gary Jones ile ayrı ayrı görüştü.