Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığına operasyon

Türkiye ekonomide atağa kalktıkça hedef haline geliyor. 2013 yılında dev projelere imza atacağını duyuran Türkiye, Gezi olaylarıyla sarsıldı. Dolar 1.80'in altındayken birden yükselişe geçti. Ardından taşeron örgütler saldırılarına hız vererek ekonomik yönden yıpratmaya çalıştı. Dolar 3,40'ın altına düştüğü gün ise ABD'deki FETÖ destekli davayla yeniden harekete geçtiler.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2017, 22:08
Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına operasyon

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerli ve milli hamleler yaptıkça derin güçler taşeron örgütler üzerinden saldırıya geçti. 3. Havalimanı, 3 Köprü, Marmaray gibi dev projelerini açıklayan Türkiye'ye ekonomi üzerinden operasyona girişildi. Gezi olayları öncesinde Türk Lirası değer kazanmış ekonomi uçuşa geçmişken, karanlık eller devreye girdi ve sokakları karıştırdı. Ardından doların yükselişi başladı. 2013 yılında başlatılan 17/25 Aralık FETÖ kumpasını, Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim olayları izledi. Ardından PKK'lı teröristler ağababalarından aldıkları güçle özerklik oyununa girişti. Şehirlere çukurlar kazarak terör saldırıları gerçekleştirdi. Hain girişimlerde başarılı olamayan şer odakları 15 Temmuz'da devlet içerisindeki asker görünümlü FETÖ'cü teröristlerle saldırdı. Ancak devletiyle el ele veren millet hain girişimi de bastırdı. Dolar 3.07'ye yükseldi. Her türlü ihanet girişiminde başarılı olamayan taşeron örgütlerin para babaları ekonomik spekülasyonlara girişti. Dolar 3,86'ya kadar yükseldi. Türkiye tüm tedbirlerini aldı ve dolar yeniden düşüşe geçti. Şimdi de ABD'deki çete, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı çıkararak saldırıya hız verdi.



FETÖ tetikçileri de Avrupa ve ABD'de "Türkiye'yi ekonomik olarak baskı altına alırsanız başarılı olabilirsiniz" diye ağababalarına akıl vererek Türkiye'yi şikayet etmişlerdi.