FETÖ’cü fareler yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kişilerin hesaplarını usulsüz şekilde inceleyen 29 BDDK murakıbı gözaltına alındı. FETÖ’cülerin, hesapları tam 5 bin 270 kez sorguladıkları ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2016 Güncelleme 20 Ağustos 2016, 02:03
FETÖ’cü fareler yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) uzandı. FETÖ'nün 17-25 Aralık soruşturmaları ile hedef aldığı işadamları ve kuruluşların hesaplarını usulsüz inceleyen 29 eski BDDK murakıbı gözaltına alındı. BDDK tarafından savcılığa gönderilen raporda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın işadamlarının hesaplarının 2013-2014 yılları arasında usulsüz şekilde incelemeye alındığının tespit edildiği belirtildi. Raporda, işadamlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Ela Çakıcı, dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, dönemin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Abdülkadir Kart'ın da hesaplarının incelendiği belirtildi. TÜRGEV ve İHH gibi bazı vakıf ve derneklerin hesaplarının, yine aynı tarihler arasında olağan dışı şekilde incelenmeye alındığı ve yüzlerce kez sorgulandığı kaydedildi.

5 BİN 270 SORGULAMA
Raporda, yeminli murakıpların 17 bankada, 1 Ocak 2013 ile 30 Haziran 2014 arasında 317 kez incelemede bulunduğu, bu sırada hesaplarda toplam 5 bin 270 kez sorgulama yaptıkları kaydedildi.

Fatih ULAŞ