Sendikali zulmü

Ali Sabancı’nın zulümleri, sadece yolculara değil kendi çalışanlarına kadar ulaştı. Sabancı, sendikalı olan çalışanlara mobbinge başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2016 Güncelleme 29 Haziran 2016, 02:50
Sendikali zulmü

İÇİNDEKİLER

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Ali Sabancı'nın yaptığı Pegasus Havayolları'nda yaşanan 'sendikalı personel' krizi giderek büyüyor. Çoğunluğunu kabin memurlarının oluşturduğu sendikalı üyelere yönetim tarafından 'sessiz mobbing' uygulanıyor.

İŞTEN ATTILAR
Yolculardan her adımda para alması, kırılan valizleri ödememesi gibi skandallarla tanınan Pegasus kendi personeline de zulme devam ediyor. Şirkette çok sayıda personel sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Şirketin, 'Ne kadar uçarsan o kadar fazla para kazanırsın' çalışma sistemi tersine döndü. Sendikaya üye olanlar çok nadir uçuşlara gönderildi. Bu durumdan rahatsız olan sendikalı çalışanlar durumu sendikaya iletti ancak bir çözüm bulunamadı. Hava-İş Sendikası'na ilk üye olanlardan kabin memuru Ali Yavaş da bunlardan biri. 2009'dan bu yana Pegasus'ta kabin memuru olarak çalışan Yavaş, "Sendikalı olduğum için beni işten attılar. Atarken de sözde 'performans yetersizliğimi' gerekçe gösterdiler. Oysa benim performans kayıtlarım elimde" diye konuştu.

HABER OLMAKTAN KORKUYOR
Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal "Sendikaya üye yaptıklarımızı işten çıkarıyorlar. Ali Sabancı sendikaya üye olanlara 'haber oluruz' gerekçesiyle bilinçli olarak dokunmuyor. Alt düzeydeki yöneticiler, sendikalılara mobbing uygulayıp atmakla tehdit ediyorlar" dedi.

ERHAN ÖZTÜRK