Geniş aile

Önemli müjdeler içeren Aile Paketi'nin yankıları sürerken; Memur-Sen, kamu çalışanları için kapsamın genişlemesini istedi: 798 TL doğum ödeneği, 300 TL kreş parası verilsin. Çocuğu evlenen bin 506 TL alsın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2015 Güncelleme 15 Ocak 2015, 01:14
Geniş aile

İÇİNDEKİLER

Hükümetin açıkladığı Aile Paketi, çalışan annelerin ve anne adaylarının yüzünü güldürdü. Doğum yapan anneler ile babalar için önemli müjdeler içeren paketin yankıları sürerken; Memur-Sen kapsamın genişletilmesini istedi. Memur-Sen'in kamu çalışanları için istediği talepler şöyle:

Program kapsamında anneye yapılacak doğum yardımına bağlı olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 207'nci maddesi gereği ödenen doğum yardımı ödeneği de 793,08 TL şeklinde ödensin. Çoğul gebelik halinde bu yardım her çocuk için verilsin.

5 DEĞİL 10 GÜN OLSUN

Programdaki çalışan erkeğe 5 gün babalık izni verilmesi düzenlemesi, eşi doğum yapmış kamu görevlisi için 10 gün olarak uygulansın.

KAMU kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde, bünyelerinde görev yapan kamu görevlilerinin zorunlu eğitim çağına girmemiş çocuklarına yönelik kreş hizmeti sunulması, kreş hizmeti sunul(a)mayan işyerlerinde görev yapan kamu görevlilerine, kreş hizmetinden faydalanacak her çocuk için; 01.01.2014'ten itibaren büyük şehir kapsamındaki illerde 300 TL, diğer illerde 250 TL (zam oranları dikkate alınarak hesaplama yapılacak) ödeneğin aylıklarıyla birlikte ödenmesini istiyoruz. Kreş yardımı ödeneğinden 4688 sayılı Kanuna göre kamu görevlisi kapsamında sayılanlar da yararlanmalı.

BORÇLANMA yapmaksızın doğum sonucu ücretsiz izne çıkan kamu görevlilerinin de derece ve kademe ilerlemeleri sağlansın.

KAMU görevlilerine çocuklarının evlenmeleri halinde en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında, yani 1.506,86 TL evlenme yardımı ödeneği verilsin.

İZİN 18 HAFTAYA ÇIKSIN

ANALIK izninin 18 haftaya çıkarılması, üçüncü çocuğa asgari geçim indiriminin yüzde 100 uygulanması, süt izni süresinin uzatılması ve süt izni süresince nöbet ve gece vardiyası verilmemesi, evlilik yardımı verilmesi, tüp bebek uygulamasında deneme sayısında sayı sınırı değil ihtiyaç ve doktor raporunun esas alınması şeklindeki taleplerimiz de hayata geçirilsin.

KADIN kamu görevlisine doğum sonrası analık izin süresi bitimi tarihinden itibaren verilen süt izinleri; ilk 12 ay günde 4 saat, sonraki 6 ay 3 saat, bunu takip eden son 6 ayda 2 saat olsun. Çoğul gebelik halinde süre artırılsın.