Dünya kadrosu

Dünyanın dört bir yanına uçan THY, yabancı pilotların da gözdesi oldu. Şirkette 43 ülkeden 552 yabancı pilot çalışıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2014 Güncelleme 08 Temmuz 2014, 00:00
Dünya kadrosu

İÇİNDEKİLER

Küresel ekonomik krizin Avrupa'ya sıçramasının ardından Yunan, İspanyol ve Alman pilotların da en çok tercih ettiği havayolu şirketlerinden biri haline gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) bünyesinde, 43 ülkeden 552 yabancı pilot çalışıyor.

ALMANLAR BİRİNCİ

Dünyada en çok ülkeye sefer düzenleyen şirket haline geldiği belirtilen THY ile uçmak isteyen yabancı pilot sayısında son yıllarda artış yaşandı. THY'de çalışmayı en fazla tercih eden yabancı pilotlar, Almanlar oldu. 94 Alman pilotu, 70 pilotla Yunanlılar, 57 pilotla İspanyollar, 55 pilotla İtalyanlar, 44 pilotla Hollandalılar, 23 pilotla Belçikalılar ve 21 pilotla İngilizler takip etti. Şirkette Avusturya, Fransa, Macaristan, Portekiz, İrlanda, Avustralya, Bulgaristan, Sırbistan, Danimarka, Slovenya, Pitcairn Adaları'ndan da pilotlar var.

THY'de uçabilmek zor

Pilotluk için gerekli donanımlara sahip olan yabancı pilot adayları, başvurularının ardından tekrar bir teste tabi tutuluyor. Adli sicil ve arşiv kaydı, ikametgah zorunluğu, ICAO Annex-1'deki ve JAR FCL-3'teki 'ticari havayolu pilotu şartları'na uygunluk, son 1 yıl içinde uçuşlarına 6 aydan fazla ara vermemiş olması ve yeterli düzeyde İngilizce bilgisi gibi birçok şart aranıyor.