Taşeron işçiler kadro bekliyor!

Sivas Kamu Şirket İşçileri Derneği (KAŞİD) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, taşıdıkları pankartlarla yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 20:40
Taşeron işçiler kadro bekliyor!

İÇİNDEKİLER

KAŞİD Genel Başkanı Adem Kuru, milli geliri 10 bin doları aşan bir ülkede hala 500 bin kişilik bir çalışma grubunun hayat standartlarının altında yaşama mücadele verdiğine dikkat çekti. Kuru, "Ya milli gelir hesabında ya da çalışanların cebine giren para hesabında sıkıntı vardır Asgari ücretle çalışan 500 bin işçimizin aylık geliri sadece 701 TL'dir ve Milli Gelir hesaplarından muaf tutulduğu anlaşılmaktadır." dedi.

"Değerli devlet büyüklerimiz, hiç mi vidanınız yok. Hiç mi acıma duygunuz yok. Hiç mi bu insanlar ne yapar ne eder ne yer ne içer çocuklarını nasıl geçindir diye düşünmezsiniz." diyen Kuru, "Yoksa bizleri de milletvekili maaşı alanlardan mı zannederek taşeron işçinin meselesiyle uğraşmazsınız. Emin olun, vekil maaşı almıyoruz. Bürokrat maaşı da almıyoruz. Sadece devletin himmeti ile her yıl gıdım gıdım yapılan yüzde 3'lük, yüzde 5'lik zamlarla geçinmeye çalışıyoruz. En son yüzde 12 aldık. Bu zamla beraber 657 TL olan maaşımız 701 TL oldu." şeklinde konuştu.

Hükümetin asgari ücrete yaptığı zammı yetersiz bulan Kuru, "Bizlere yüzde 12 zam yaparak, övünüp ve bunu bir iki ayda yaparken, vekil danışmanına yüzde 70, vekile yüzde 100 üzeri zammı bir gecede yaptınız. Hiç mi düşünmediniz ki, bu insanlar kurumlarda ne iş yapar. Hangi koşullarda çalışır. Zannetmiyorum ki düşünesiniz. Eğer 550 milletvekili bunu düşünseydiniz, halimiz böyle olmazdı." diye konuştu.

KAŞİD Başkanı Kuru konuşmasına şöyle devam etti: "Bir de derler ki taşeron işçiler neden örgütlendi? Bu kadar sorun yaşayan toplum neden örgütlenmesin? Neden hakkını aramasın? İnsanca yaşamak, güvenilir gelecek, iş garantisi ve statü kazanmak için neden mücadele etmesin?
Ortada bir hasta var ve hastanın teşhisi kondu. Tedavisi belli. Sadece hastanın tedavi edilmesi için doktorun tedavi tarif etmesi lazım ki uygulansın. Doktor tedaviyi geciktirdikçe hasta ölüme daha da yaklaşıyor. Sayın Başbakan hasta olan taşeron işçilerdir. Teşhis belli. Kadro almamız lazım. Tedavi de belli. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına söylediniz takdirde hastalık tedaviye kavuşmuş olacak."

Diğer yandan açıklamaya katılan ailelerin çocuklarından Esra Kuru, yetkililere seslenerek asgari ücretle geçinmenin zorluğunu anlattı.

Dernek üyeleri, "Taşerona Hayır, Kadroya Evet","Mahkeme Kararı Uygulansın","Eşit işe Eşit Ücret İstiyoruz" gibi pankart taşıdı.