Afette zarar gören çiftçiye müjde!

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in görev süresinin dolmasına üç gün kala, TBMM Başkanlığı’na BDDK ve TMSF başkanlarının görev sürelerini 5 artı 5 olarak düzenleyen, ‘ikinci kanun teklifi’ sunuldu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Afette zarar gören çiftçiye müjde!

Teklifte, BDDK ve TMSF Başkanlarının görev sürelerini düzenleyen maddelerin dışında, tabii afetlerden zarar gören çitçilerin borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesine ilişkin düzenlemeye de yer verildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök ve bir grup milletvekilinin imzasını taşıyan teklifin 4. maddesinde, tabii afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin, özelleştirme kapsamındaki kuruluşlara olan borçlarının, 'silinmesi, ertelenmesi veya vadelendirilmesi' konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesi öngörüldü.

Düzenlemenin, ağırlıklı olarak çiftçilerin tarımsal sulama için kullandıkları elektrik borçları için yapılacağı bildirildi. Yetkililer, binlerce çiftçinin tarımsal sulama borçlarını tabii afetler nedeniyle ödeyemediğini hatırlatarak, bu borçların şirketlerin özelleştirilmesinde de sıkıntıya yol açtığını kaydettiler.

Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler