İş adamları Hakkari'ye gidiyor!

Hakkari'de 24 askerin şehit olduğu terör saldırısı iş dünyasını da ayağa kaldırdı. TUSKON, TÜSİAD, TÜRK İŞ, MÜSİAD, TİSK, TİM ve İTO, terörü lanetleyen mesajlar yayınladı.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2011, 15:47
İş adamları Hakkari’ye gidiyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, herkesin içinin kan ağladığını ifade ederek, "Bugün aslında sözün bittiği yerdeyiz." dedi. Hiçbir şeyin Mehmetçik'in, polisin ve vatandaşın canından, kanından daha önemli olmadığını belirten Çağlayan, şunları söyledi: "Alçaklar dün Bitlis'te, bugün Hakkâri'de ciğerimizi yaktılar ama şu bilinmeli ki; hiçbir şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Şu da bilinmeli ki; bu kansızlardan bunun intikamı alınacak."

"HAKKARİ'YE GİDİYORUZ"
Teröre inat, Türkiye'yi özgürleştirmeye, demokratikleştirmeye ve halkın refahını artırmaya devam edeceklerini vurgulayan Çağlayan, "Önümüzdeki hafta TİM Başkanı'mız, ben ve ekibim, İhracatçı Birlik başkanlarımızla birlikte Hakkâri'ye gidiyoruz." şeklinde konuştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de asla hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "İnsanlık düşmanlarının terörle bir yere varamayacaklarını bilmeleri gerekiyor." dedi.

"BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK İÇİN HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR"
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de yaptığı açıklamada, terörü kınayarak saldırıların birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceğine dikkat çekti. Açıklamada, "İki gündür durulmayan hain terör saldırıları onlarca ailenin yüreğini yaktı, ancak asla emeline ulaşamayacak ve milletimizin birlik ve beraberliğine zarar veremeyecektir. Terörün son bulması için, tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma noktasında büyük görevler düşmektedir." denildi.

ORTAK ANLAYIŞ MESAJI
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada ise son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterilerek terörden medet umanlar nefretle kınandı. Açıklamada, "Sorunun artık tüm sınırları aşan bu noktasında, bütün toplum kesimlerinin ve siyasi partilerin ortak bir anlayış ve söylemle hareket etmesinin esas olduğunu düşünüyoruz." denildi.

"BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, yüz yıllar süren kardeşliğini bozmaya çalışanların, tarih önünde bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerini bildirdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ AMACINA ULAŞAMAYACAK"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan da saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu ve benzeri eylemler, hiçbir zaman terör örgütünü amacına ulaştırmayacak."

"TERÖRÜN FİNANSAL KAYNAKLARI KURUTULMALI"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş da yaptığı açıklamada, "Artık herkes biliyor ki terör, dış desteklidir. Bu desteği veren ülkeler, açık ve net bir biçimde uyarılmalı ve bu destek her ne pahasına olursa olsun kesilmelidir. Terörün bitirilmesi için mutlaka, ama mutlaka terörün finansal kaynakları kurutulmalıdır." dedi.

"LANETLİYORUZ"
Türk-İş Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada da terörün bu cinayetiyle bir kez daha yediden yetmişe tüm milletin canını yaktığı belirtildi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terörist saldırıları lanetlediklerini bildirdi.