3 bin 500 kişi işsiz kalacak

Cep telefonu üreticisi Nokia, 3 bin 500 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2011, 12:34
3 bin 500 kişi işsiz kalacak

İÇİNDEKİLER

Nokia, yeniden yapılanma planları çerçevesinde 3 bin 500 çalışanını daha işten çıkaracak, Romanya'daki bir tesisini kapatacak.

Maliyet düşürme programı çerçevesinde binlerce çalışanının işine son vereceğini duyuran şirket, yaptığı açıklamada, 2011 yılı sonuna kadar Romanya'nın Cluj bölgesindeki üretim tesisini kapatacağını ve birim çalışanlarını işten çıkaracağını bildirdi.

Şirketin, Finlandiya, Macaristan ve Meksika'daki tesislerin geleceğini de gözden geçirdiği öğrenildi.

Şirketin Üst Yöneticisi Stephen Elop, işgücü ve operasyonları ileriye dönük olarak düzenlemeleri için bu acı veren ancak önemli adımları atmak zorunda olduklarını belirtti.

Şirket yaptığı açıklamada gelecek yıl sonuna kadar Almanya Bonn ve ABD Malvern'deki departmanlarındaki operasyonlarını da bitirmeyi planladığını duyurdu.

Nokia, bu yılın ikinci çeyreğinde 523 milyon dolar (368 milyon avro) zarar açıklamıştı.

Nisan-Haziran döneminde şirketin akıllı telefon satışları 16,7 milyon adede gerilemiş, rakipleri Apple'ın iPhone'u ve Google'ın Android işletim sistemini kullanan telefonlar karşısında zemin kaybetmişti.
Nokia, bu yılın başında akıllı telefona odaklanma stratejisinin parçası olarak dünya genelinde 7 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.