'Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var'

İngiliz Bakan Vince Cable: Türkiye'nin ekonomik göstergelerinden çok etkileniyoruz. Öğrenecek çok şeyimiz var.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2011, 10:23
’Türkiye’den öğrenecek çok şeyimiz var’

İÇİNDEKİLER

İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve durumundan etkilendiklerini söyleyerek, "Türkiye'den öğreneceğimiz çok şey var" dedi.

Bugün başlayacak Türkiye temaslarından önce açıklamalarda bulunan Cable, ziyaretinin amacının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasında, geçen yıl Cameron'ın Türkiye ziyaretinde güncellenerek yeniden imzalanan stratejik ortaklığın geliştirilmesi olduğunu söyledi.

İngiltere'deki koalisyon hükümeti döneminde İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaretin iki katına çıkartılması hedefini anımsatan Cable, bu hedefe ulaşılması için şimdiye kadar neler yapıldığı sorusu üzerine, "Benim ziyaretim bu hedefe ulaşılması için atılan adımlardan biri" yanıtını verdi.

Cable, ticaret ve yatırımlar konusunda İngiltere'nin gelişmekte olan pazarlara yönelik ilgisine dikkati çekerek, Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğunu kaydetti ve şöyle konuştu:

"Türkiye'nin başarılarına saygımız büyük. Türkiye muhtemelen şu anda dünyada en hızlı büyüyen ülke. Bunu, düşük enflasyon, siyasi istikrar, demokratik bir hükümet ile sağladı. Bunlar Türkiye'yi çok etkileyici bir ülke yapıyor. Dolayısıyla, Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz."

Türk ekonomisinde bu yılın ilk yarısındaki yüzde 10,2'lik büyümenin hatırlatılması üzerine de Cable, Türkiye'deki ekonomik büyüme ile gelişmelerden "etkilendiklerini" belirterek, "Dünyanın ekonomik koşulları şu anda zor. Türkiye'den öğreneceğimiz çok şey var" dedi.