Öğrenim ve Katkı Kredisi için başvuru tarihleri

Bu yıl üniversiteye girecekler için öğrenim ve katkı kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Halen bir yüksek öğretim kurumuna devam edenler için başvuru tarihi ne zaman başlıyor?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2011, 11:19
Öğrenim ve Katkı Kredisi için başvuru tarihleri

İÇİNDEKİLER

Bu yılki üniversite sınavına girerek, bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin başvuruları, sınav sonuçları açıklandıktan sonra alınacak.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, 2011-2012 öğretim yılında yurtlarda barınma, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler için başvuru esaslarının belirlendiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, 2011-2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler, ÖSYM'nin, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklandığı tarihten itibaren alınacak.

Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 4 Temmuz-7 Ağustos 2011; yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 19 Eylül-2 Ekim 2011'de ''www.kyk.gov.tr'' adresindeki internet sayfasından yapılabilecek.

Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen öğrencilerin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 12-23 Eylül 2011'de kabul edilecek.