Türkiye değişiyor

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye'de yaşanan değişimi, boyutlarını, siyasi ve kültürel bölünmeleri seçmen davranışlarını dinleyenlerle paylaştı.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 24 Haziran 2011, 22:59
Türkiye değişiyor

İÇİNDEKİLER

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye'de önemli bir değişim süreci yaşandığını, bunun referandum ve genel seçimde de görüldüğünü söyledi.

Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Şubesi tarafından periyodik olarak düzenlenen sohbet toplantısının 4.sü yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Vedat Bilgin konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Bilgin, Türkiye'de yaşanan değişimi, boyutlarını, siyasi ve kültürel bölünmeleri seçmen davranışlarını dinleyenlerle paylaştı.

TÜRKİYE'DE ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Türkiye'de önemli bir değişimin yaşandığını söyleyen Bilgin, bu değişimde Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın katkısını yadsınamayacağını kaydetti. Ne kadar da bize hata yapmış gibi görünse de bu iki insanın Türk insanını köylülükten çıkarıp modern toplum için yol gösterici olduklarını belirtti. Özellikle Turgut Özal'ın sanayi siteleri kurma fikrinin Türkiye'nin modern topluma geçişinde ve ilerlemesinde önemli olduğunu ifade etti.

Bilgin, Türkiye'de yaşanan değişimin referandum ve son seçimde de görüldüğünü ifade etti. Kendisinin bu seçimlerde hangi sonucun alınacağını referandumun belli ettiğini ve bunu bildiğini vurguladı. Bilgin, yaşanan değişimin bu sonucu bilmesinde etkili olduğunu sözlerine ekledi.