Çiftçiye Bağ-Kur müjdesi

Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun gereği af gelen gecikmiş Bağ-Kur borçlarını DenizBank, çiftçinin hasadına göre yapılandıracak.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2011, 16:48
Çiftçiye Bağ-Kur müjdesi

İÇİNDEKİLER

Denizbank Nazilli Şubesi, Nazilli Ziraat Odası'nı ziyaret ederek konu ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Denizbank yetkilileri, Denizbank, çiftçilerin "Torba Yasa kapsamında af gelen gecikmiş Bağ-Kur borçlarını 5 yıla varan vade ve yılda bir ödeme avantajı ile yeniden yapılandıracak. Böylelikle üreticiler Denizbank Bağ-Kur Kredisi ile borçlarını Bağ-Kur'a peşin ödeyerek hasattan hasata geri ödeme avantajı ile Bağ-Kur hizmetlerinden kesintisiz yararlanmaya devam edecek.

Sahip olduğu finansal portal anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler sunan Denizbank, çiftçilerin af gelen gecikmiş Bağ-Kur (Esnaf, Sanatkrlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu) borçlarını yeniden yapılandıracak. Son 4 yıldır tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran özel banka olarak sektöre sağladığı finansal desteğin yanı sıra, üreticiyi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik danışmanlık hizmetleriyle de Türk tarımına katkı sağlamayı amaç edinen Denizbank'ın çiftçiler için getirdiği yeni imkan, çok önemli avantajlar içerdiği ifade edildi.


"Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun ya da kısa adıyla "Torba Yasa kapsamında af gelen gecikmiş Bağ-Kur borçları, Denizbank Bağ-Kur Kredisi ile 5 yıla varan vade ve yılda bir ödeme avantajı ile yeniden yapılandırılacak. Üreticiler bu imkan sayesinde Denizbank Bağ-Kur kredisi ile borçlarını Bağ-Kur'a peşin ödeyerek yapılandırma haklarını kullanmış olacaklar ve Bağ-Kur'un hizmetlerinden kesintisiz olarak faydalanmaya devam edebilecekler. Böylelikle üreticinin, gelir elde etmediği dönemlerde taksit ödeme zorunluluğu ortadan kalkacak ve Denizbank Bağ-Kur kredisiyle, hasatta ödeme imkanı ile borcu yapılandırılacak.


Denizbank Nazilli Şube Müdürü Levent Çalışkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Denizbank olarak tarım sektöründe sürdürdüğümüz faaliyetler ve gerçekleştirdiğimiz ilkler ile her zaman, her yerde üreticimizin yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin hem finansal hem de sosyal hayatlarına değer katmayı hedefliyoruz. Af kapsamına alınan Bağ-Kur borçlarını, üreticilerimizin hasat dönemine göre yapılandırıyoruz. Aftan yararlanacak tüm üreticilerimizi Denizbank'a bekliyoruz dedi.
Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Denizbank'ın Torba Yasa kapsamında yaptığı bu uygulama çiftçilerimiz için önemli bir hizmettir. Ziraat Odası olarak, çiftçimizin yararına olan bu uygulamaya destek veriyoruz diye konuştu.