Engel üstüne engel

Bir nakliyat firmasında çalışan okurumuz hem engelli oluşuna hem de iş hayatında önüne konulan engellere isyan ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2011 Güncelleme 27 Ocak 2011, 00:00
Engel üstüne engel

İÇİNDEKİLER

İş hayatında çalışanlar her türlü haksızlığa maruz kalabiliyor. Bir nakliye firmasında çalışan okurumuz da, hem engelli oluşuna hem de önüne konulan engellere isyan ediyor: "Engelli kadrosundan çalıştığım bu yerde fizik tedavi saatlerimi maaşımdan kestiler her ameliyat dönüşü de işten çıkarttılar" diyen okurumuz, şunları anlattı:

MESAİMDEN KESTİLER
"Yürüme engeliyim. Bir nakliyat firmasında 2 yıldır engelli kadrosunda çalışıyorum. Ayaklarımdan ameliyat oldum ve haftada birkaç saat fizik tedaviye gitmem gerekiyor. Ancak bunlar benim mesaimden kesiliyor. Halbuki ben yemek saatlerinde gidiyorum. Müdür bunları sorun etti ve ameliyat dönüşü işten çıkarıldığımı öğrendim. İtiraz ettim; işe geri alındım. Daha sonra beyin ameliyatı geçirmem gerekti ve ameliyat dönüşü yine kovuldum. Bu sefer yerime başka birini almışlardı. İşimi hakkıyla yapıyordum. Bana neden böyle haksızlık ettiler anlamıyorum. Sürekli olarak engellerle karşılaşmaktan bıktım..."

FIRINLAR KAÇAK İŞÇİLERLE DOLDU
"İstanbul İstinye'de bir fırıncıda çalışıyorum. 1.5 yıldır sigortamı yapmadılar. Benim gibi çalışan 2 kalfamı da işten çıkarttılar yerlerine yabancı uyruklu çalışan aldılar. Bu muhitteki birçok fırın bu şekilde personel çalıştırıyor. Sigorta istediğimde de yerime yabancı birini almak ile tehdit ediyorlar."

KÜÇÜK ÇOCUKLARI ÇALIŞTIRIYORLAR...
"İstanbul' da bir apartman dairesinde tabelasız konfeksiyon üretimi yapılıyor. Benim de 2 ay çalıştığım bu yerde her gün 'tabela gelecek' deniyor ama asla gelmiyor. Ayrıca ilköğretim ve lise çağındaki küçük çocuklar da okul çıkışı geliyorlar ve burada sigortasız çalışıyorlar."