Emekliye zam müjdesi

Giriş Tarihi 19 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2011, 12:40
Emekliye zam müjdesi

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, ''Prim yapılandırmasından kaç kişinin yararlanacağına'' yönelik soruya, konunun parlamentonun takvimine göre gündeme geleceğini ve kanunlaşmasının ardından gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

''2011 yılı emekli maaşları zam farklarının hesaplara yansımadığı söyleniyor. Torba yasa mı bekleniyor?'' sorusu üzerine Zararsız, artışı düzenleyen madde torba tasarıda olduğundan yürürlüğe girmesini beklemek durumunda olduklarını söyledi. Zararsız, Ocak ayında 2010 yılının ikinci altı ayında gerçekleşen TÜFE rakamlarına göre maaşları artırdıklarını belirterek, Şubat ayında, kanunun yetişmesi durumunda hem 60 TL'lik zamma ilişkin düzenlemeleri hem de Ocak ayında buna dair oluşan farkın emeklilere verileceğini bildirdi.

''Af beklentisiyle, vergilerin ödenmemesi gibi bir durum söz konusu mu?'' sorusuna ise Zararsız, ''Gelir idaresi bu konuda bazı açıklamalarda bulunmuştu. Vergi toplama performansında bir düşüş olduğuna dair. Bir miktar düşüş olduğunu biz de gözlemlemiştik. Ama bizim bir şansımız vardı, istihdamda yaşanan genişlemeden dolayı ilave kazanımlarımız, 'nasılda af olacak' diye ödeme alışkanlığından vazgeçen kişi sayısından daha fazla olduğundan, toplamda biz biraz avantajlı olduk'' yanıtını verdi.