Devlet, memurlardan paranın iadesini istedi

Maliye Bakanlığı'nın bu tespiti yeni bir çalışmanın başlamasına neden oldu. Neden mi?

Giriş Tarihi 20 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2010, 00:24
Devlet, memurlardan paranın iadesini istedi

İÇİNDEKİLER

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri olan Yeni Adana İmar A.Ş., Koza Kültür A.Ş. , Beldetaş A.Ş., TÜMAŞ A.Ş., ile ÇUFAŞ A.Ş.'nin son 3 yıllık hesaplarını inceleyen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı müfettişleri, bazı devlet memurlarının iki ayrı şirketten huzur hakkı aldığını tespit etti.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan şirketlerden yönetim ve denetim kurulu üyeliği görevini yapanların birden fazla yerde ücret alamayacağının altını çizen müfettişler, 3 yıl boyunca iki farklı yerden huzur hakkı alanlardan bu paranın tahsil edilmesini istedi.

Müfettişler, Adana İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz'dan 71 bin ve Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen'den de 80 bin liranın iadesini istedi. Tahsil edilecek paranın ödeme yapan şirketlere aktarılacağı öğrenildi.

Adana Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü, konuyu Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'na iletti. Konunun üzerinden 3 ay geçmesine rağmen taraflar parayı iade etmedi. Söz konusu isimlerin karara itiraz ettiği öğrenildi.

İmar rantı, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediyesi'nde halen yılda 2 milyon lira huzur hakkı dağıtılıyor. AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra STK temsilcilerine de ödenen huzur hakkına çeşitli platformlardan tepki gösteriliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak zamanında ÇUFAŞ'tan 9 kişi huzur hakkı alırken, Belediye Başkanlığı'na vekaleten bakan Mutafa Tuncel, şirketten huzur hakkını kaldırmıştı. Ancak daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne seçilen Zihni Aldırmaz döneminde ise huzur hakkını tekrar verilirken 9 olan üye sayısını da 12'ye çıkardı. Şimdi üyelere her ay 3 biner lira huzur hakkı veriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin diğer iştiraklerinde dağıtılan huzur hakları ile birlikte yılda 2 milyon liranın üzerinde para ödeniyor.