''Anadolu'da ve büyükşehirlerde son tüketici, etin kilosunu 30 liradan aşağı alamıyor. İthal etin karkası 17-19 lira KDV'den satılıyor. Lokantacı esnafı ette, sebzede köşeye sıkıştı. Eline tepsiyi alan, önüne ızgara koyan 'Köfteciyim, dönerciyim' diyor. En çok haksız rekabetin yaşandığı bir sektördeyiz. Kayıtlı, namusuyla işini yapan, istihdama önemli katkı sağlayan Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimize bu süreçte destek olmak için biz de et ithal eden bir şirketle anlaşma yaptık. 12 lira KDV'ye, tüm Türkiye'de il ve ilçelerdeki esnafımıza karkas et vereceğiz.
Yenice, federasyon çatısı altında 106 oda ve 200 bini aşkın esnafın olduğunu söyledi.
Ankara'da yarın Türkiye Kasaplar Odaları Federasyonu yetkilileriyle de bir araya geleceklerini, bu konuda onların da görüşlerini alacaklarını anlatan Aykut
İllerdeki oda başkanlarıyla ithal etin dağıtımı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını da dile getiren
''Bir tırda yaklaşık 20 ton et olacak. Yurt dışından gelen et, istenen kente götürülerek, bölgede dağıtımı yapılacak soğuk hava deposuna indirilecek. Burada konu, il ve ilçelerdeki esnaf arkadaşlarımıza düşüyor. Onlar dağım işinde ellerini taşın altına koyacaklar. Ayrıca soğuk hava deposu ve dağıtım için federasyonun bir katkısı olmayacak. Federasyon yönetim kurulunu, Tekirdağ'dan Van'a, İzmir'den Adana'ya kadar her yeri kapsayacak şekilde oluşturmuştuk. Et
Hizmet sundukları tüketicilere bugüne kadar lokantalarında et ve sebzedeki
Yenice, ilk parti etin 15 gün içinde geleceğini sözlerine ekledi.